Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Ανάγκη να περάσει η Ευρώπη στη μετά-λαϊκισμό εποχή



Την ανάγκη να περάσει η Ευρώπη στη μετά-λαϊκισμό εποχή υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον των 215 ευρωβουλευτών του ΕΛΚ.

«Το μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά είναι εναντίον των λαών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ως κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΕΛΚ

Τον Κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του για έξοδο από την κρίση και την ανάγκη να υπάρξει σε αντιστοιχία, μια νέα Συμφωνία Αλήθειας της Ευρώπης με τους πολίτες, έπειτα και από το αποτέλεσμα-σοκ του βρετανικού δημοψηφίσματος. Επισήμανε ότι το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα δεν «βγάζει» πουθενά, λέγοντας ότι η ΝΔ προτείνει ρυθμούς ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ και πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα δικά της βήματα προς την επίλυση του ζητήματος, αλλά η πλευρά των Σκοπίων δεν ακολουθεί την ίδια λογική και υποστήριξε την ελληνική θέση για σύνθετη γεωγραφική ονομασία που θα ισχύει για όλες τις χρήσεις (erga omnes), ενώ τόνισε ότι μέλημα της Ελλάδας, είναι η σταθερότητα, η συνεργασία και η ειρήνη στα Βαλκάνια.



Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου