Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Θύμα του Πρέσβη της Βενεζουέλας μιλάει στο MEGA με αντριχιαστικές λεπτομέρειες




Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρεοχλήσεις από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Γκονζάλες στην Αθήνα με θύματα πέντε γυναίκες, υπαλλήλους της πρεσβείας.

Ανάμεσα σε αυτές και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Μια από αυτές τις γυναίκες έλυσε την σιωπή της μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και τον Ιάσωνα Πιπίνη.

"Ήρθε ημίγυμνος με ένα μπουκάλι λαδιού για μασάζ προτείνοντάς μου να του κάνω μασάζ. Και όταν του είπα ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να κάνω μασάζ στον εκάστοτε πρέσβη, η απάντησή του ήταν 'μα εγώ θέλω να κάνουμε σεξ'. Εμφανίστηκε με τα εσώρουχά του", είπε η γυναίκα.

Πρόσθεσε πως ο πρέσβης δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα από την "πολιτισμένη κουβέντα" και πως συνέχισε να προκαλεί μέσα από το "μπουκάλι του λαδιού".

Σε εκείνο το σημείο σημείωσε ότι η ίδια προσπάθησε να φύγει αλλά εκείνος την έπιασε από το χέρι ενώ τόνισε ότι την άγγιζε και σε ευαίσθητα σημεία του σώματός της. "Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πει κάποιος κάτι άλλο για να καταλάβει τί σημαίνει αυτό", είπε.

Σημείωσε μάλιστα η γυναίκα ότι ο πρέσβης ήρθε με καταγγελίες από την πρεσβεία της Ουκρανίας για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και από την πρεσβεία της Ουρουγουάης για απόπειρα βιασμού.

"Πηγαίνεις κάθε πρωί στη δουλειά σκεπτόμενη ότι θα πάω σήμερα και ελπίζω να μην με δει γιατί αν με δει μπορεί να του έρθει η επιθυμία, μπορεί να θελήσει να με παρενοχλήσει και εγώ θα πρέπει να του πω όχι και αν του πω όχι ενδεχομένως να θυμώσει και να με διώξει", είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως κάθε φορά που ο πρέσβης έβρισκε κάποια από τις εργαζόμενες μόνη "σε τόπο που να μπορεί να δράσει" γινόταν "πάντα το ίδιο".

Έκανε μάλιστα λόγο και για ευθείες απειλές προς τις γυναίκες που έδειχναν ανυπακοή ότι θα τις απέλυε ενώ αναφορικά με την επιστολή του κ. Τσίπρα σημείωσε ότι την γνώριζε και εκτιμούσε ότι αποσκοπούσε στο να "λυθεί το θέμα εσωτερικά".

Χαρακτήρισε το περιβάλλον της σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στο οποίο καλείτο να εργαστεί "εφιαλτικό".

"Προσπαθείς να γίνει αόρατος να μην σε δει για να μην χάσεις τη δουλειά σου γιατί αν σε δει κινδυνεύει από την παρενόχληση και από το να απολυθείς", κατέληξε.

Ζήτησε την απόλυση των υπαλλήλων ο "άτακτος" πρέσβης

Όπως μετέδωσε ο Ιάσωνας Πιπίνης, ο πρέσβης είχε επιτεθεί και σε γυναίκες κυρίως από Βενεζουέλα και εκτός της πρεσβείας.

Η επιστολή του κ. Τσίπρα -η γνησιότητα της οποίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί- συντάχθηκε στα ελληνικά από τον πρωθυπουργό, μεταφράστηκε στα ισπανικά και χέρι με χέρι με απόλυτη εμπιστευτικότητα έφθασε στην κατοχή του αντιπροέδρου της Βενεζουέλας και εν συνεχεία του Νικόλας Μαδούρο.

Οι γυναίκες είχαν σπεύσει νωρίτερα να καταγγείλουν τα όσα συνέβαιναν στον Ν. Μαδούρο μέσω επιστολών χωρίς όμως κανείς να τους δώσει σημασία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατήγγειλαν ποτέ το περιστατικό στις ελληνικές αρχές ή το ΥΠΕΞ. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μέσω του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ούτε αυτό φαίνεται ότι συνέβη.

Ο κ. Γκονζάλες δεν τιμωρήθηκε για την συμπεριφορά του αυτή, απεναντίας ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τον τοποθέτησε σε άλλα αξιώματα στην Βενεζουέλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του ανέφερε ότι εφόσον το γεγονός δημοσιοποιηθεί θα υποστεί ζημιά η Αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βενεζουέλα. Ο Γκονζάλες λόγω και της φιλίας του με το Νίκολας Μαδούρο, του ζήτησε εκδικητικά να απολύσει τις εργαζόμενες και αυτές απολύθηκαν όντως πριν από λίγους μήνες.



Πηγή : megatv.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου