Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η Airbus τυπώνει... μοτοσικλέτες. Αληθινές!



Η Airbus εκτός από τα αεροπλάνα, αποφάσισε να ασχοληθεί και με κάτι που πατά στην γη. Όπως, ας πούμε μία μοτοσικλέτα. Την οποία ονόμασε Light Rider.

Η Light Rider είναι μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που εξελίχθηκε από το τμήμα APWorks της Airbus, που εδρεύει στην Γερμανία. Η APWorks εξειδικεύεται στην κατασκευή εξαρτημάτων σε 3D εκτυπωτές από ένα ειδικό κράμα αλουμινίου σε σκόνη που ονομάζεται Scalmalloy. Το κράμα αυτό είναι ανθεκτικό στην διάβρωση και συνδυάζει το χαμηλό βάρος του αλουμινίου με την αντοχή του τιτανίου.

Τι σημαίνει να φτιάξεις μια μοτοσικλέτα σε 3D printer; Όπως εξηγεί η Airbus, κάθε κομμάτι της Light Rider αποτελείται από χιλιάδες λεπτές στρώσεις υλικού, πάχους 60 microns. Το χωροδικτύωμα είναι κούφιο, πράγμα που συνεπάγεται εξοικονόμηση βάρους 30% σε σχέση με ένα συμβατικό πλαίσιο μοτοσικλέτας. «Η πολύπλοκη δομή ενός χωροδικτυώματος από κούφιους σωλήνες δεν θα ήταν εφικτή να παραχθεί με τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής», υποστηρίζει ο Joachim Zettler, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus APWorks GmbH. Η Light Rider ζυγίζει 30 κιλά.

Η Airbus δηλώνει με στόμφο ότι αυτή είναι μια πραγματική μοτοσικλέτα που μπορεί να οδηγηθεί. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει είναι 80 km/h και πιάνει τα πρώτα 40 km/h από στάση σε 3”. Προφανώς το πεδίο δράσης της Light Rider είναι η πόλη, με την Airbus να ανακοινώνει 37 km αυτονομία.

Το 50 είναι ένα καθοριστικό νούμερο για την Light Rider. Θα παραχθούν μόνο 50 αντίτυπα. Και θα πωλούνται προς €50.000 το καθένα. Και επειδή αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν μια θέση στην λίστα αναμονής προκαταβάλοντας €2.000. 




Πηγή : Popular Mechanics μέσω RoT drive.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου