Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πω εγώ τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους;



Αντέδρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσων Ηλίας Καματερός όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρήθηκε να ικανοποιήσει την τροπολογία για εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων στα μικρά νησιά με πληθυσμό μέχρι 300 κατοίκους

Με έντονη δυσφορία που έγινε αντιληπτή από τα θεωρεία της Βουλής αντέδρασαν οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι δεν κάνει δεκτή την τροπολογία τους για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος) είχαν καταθέσει βουλευτική τροπολογία με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μόνο για τα μικρά νησιά που έχουν έως 300 κατοίκους. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να δημιουργήσουν την ελάχιστη γραμμή άμυνας απέναντι στον θυμό που προκαλούν οι προωθούμενες διατάξεις στους ψηφοφόρους τους. Από τις τοποθετήσεις τους δε δημιουργούνταν η βεβαιότητα πως έχουν αποσπάσει τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών ότι η πρόταση τους θα γίνει αποδεκτή.

Ωστόσο, όταν άκουσαν τον κ. Τσακαλώτο να τους δίνει για μια ακόμα φορά υποσχέσεις για μελλοντική διευθέτηση του ζητήματος αντί άμεσης αντιμετώπισής του, ορισμένοι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Συρμαλένιος, Καματερός και Συρίγος εξερράγησαν.

Από τα θεωρεία της βουλής μάλιστα ο κ. Καματερός φάνηκε να χτυπά με δίναμη το χέρι του στο έδρανο και να λεει «τι θα πω εγώ τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους;».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου