Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο Μητσοτάκης στριμώχνει τον Τσίπρα για την ασφάλεια των πολιτών: Φέρατε αναρχία!




Νέα κόντρα πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη να κονταροχτυπιούνται αυτή τη φορά στην προ ημερησίας συζήτησης για την ασφάλεια και το προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρίμωξε τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε αναρχία στη χώρα. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή εξαπολύοντας επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από το βήμα της Ολομέλειας ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ πως υιοθετεί ξενοφοβική γραμμή και ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου.

Ο πρόεδρος τη ΝΔ  απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε:

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη
η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δηλώσει ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Μητσοτάκης: Γιατί είναι επίκαιρη η ερώτηση
Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον πρωθυπουργό γιατί η σημερινή συζήτηση είναι επίκαιρη. «Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά επίκαιρη, επειδή οι πολίτες αισθάνονται αυξημένη ανασφάλεια εξαιτίας του τρόπου που η κυβέρνηση χειρίστηκε το προσφυγικό. Σε όλο τον κόσμο έχει ανοίξει μια συζήτηση για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι πολίτες το αίσθημα δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Η Πολιτεία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες 

Ο φοβισμένος πολίτης είναι ανελεύθερος πολίτης και η Πολιτεία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες, γι αυτό και η ασφάλεια απαιτεί διαρκή μέριμνα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στην ισλαμική τρομοκρατία, την βία του οργανωμένου εγκλήματος και το διαδικτυακό έγκλημα. Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ομαλό κοινωνικό και εθνικό βίο. 

Οι αναφορές στον Πανούση
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. «Δεν σας προκαλεί εντύπωση ότι η ΝΔ στήριξε τον Πανούση; Ο κ. Πανούσης δεν είχε καμία στήριξη για την κατάληψη στο πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης έγινε υπουργός και ο υπουργός πήγε σπίτι του.»

Μάλιστα πρόσθεσε πως κάποιοι που έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα σήμερα είναι μέσα στη Βουλή. «Τμήμα της αριστεράς αρνείται να καταδικάσει την βια απ' όπου και αν προέρχεται και δεν αναφέρομαι μόνο στην τρομοκρατία. Γιατί η τρομοκρατία είχε ιδεολογικό πρόσημο. Θύμισε τους αγανακτισμένους που έστηναν κρεμάλες και σήμερα είναι σε αυτή την αίθουσα».

Μήπως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ανοικτή γραμμή με αντιεξουσιαστές 

Ο κ.Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ανοικτή γραμμή με αντιεξουσιαστές. Υπενθύμισε την ένοπλη πορεία αναρχικών. Δεν πέρασαν μόνο τον Ρουβίκωνα της παραβατικότητας. Φεύγουν ανενόχλητοι και έχουν στοχοποιήσει και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση. 

«Οι θύλακες της κρατικής απουσίας εξελίσσονται σε θύλακες ολοένα και πιο επικίνδυνης ανομίας. Είπε ακόμα ότι η βια που υπάρχει στους καταυλισμούς θα βγουν και εκτός.... Το άβατο των Εξαρχείων παραμένει άβατο. Αποκορύφωμα ήταν η ένοπλη πορεία αναρχικών. Δεν πέρασαν μόνο τον Ρουβίκωνα της παραβατικότητας. Φεύγουν ανενόχλητοι και έχουν στοχοποιήσει και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση. Μήπως και σήμερα υπάρχει ανοικτή γραμμή του κόμματός σας με στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου;»

Τσίπρας: Η ΝΔ θέλει να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα

Με επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της Από το βήμα της Ολομέλειας ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ πως υιοθετεί  ξενοφοβική γραμμή και ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου

«Γιατί ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια»
«Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταθέτοντας μια βασική απορία. Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι. Η Ευρώπη σήμερα μαστίζεται από τρεις κρίσεις και η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική και προσφυγική κρίση» είναι η αναφορά με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που γίνεται για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με πρωτοβουλία της ΝΔ.

Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου
«Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.

«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή»

«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. Είπε δε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση δίπλα σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.

O πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επανέλαβε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αναρωτήθηκε αν αύριο τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε άδεια ταμεία, αν τότε θα ζητήσει η ΝΔ συγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής η αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους.



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου