Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Μπαλαούρας: Καλύτερα να πέσουμε από τους αντιπάλους μας παρά από τον λαό




Νέα βόμβα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των 53 Μάκη Μπαλαούρα. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είπε ότι καλύτερα να πέσει η κυβέρνηση από τους αντιπάλους της, παρά από τον λαό.

Ο κ. Μπαλαούρας αφού αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ των δανειστών, τόνισε ότι «παίζονται παιχνίδια που αφορούν ενδεχομένως και γεωπολιτικές στρατηγικές» και αυτό φάνηκε στους διαλόγους του κ.Τομσεν που διέρρευσαν.

«Η κυβέρνηση από τότε που έγινε κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας, «αλλά» , είπε, «μπορούμε να έχουμε μία αισιοδοξία γιατί έχουμε πολιτικοποιήσει τα θέματα και έχουμε τις θέσεις, τις απόψεις μας και τις κόκκινες γραμμές μας».

Σχετικά με τα όσα η ομάδα των 53 αναφέρει σε κείμενό της, ο κ. Μπαλαούρας τόνισε ότι: «Είναι προφανές, για ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ που έχει στην προοπτική του τον σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από το τι έγινε μέχρι τώρα, πως βεβαίως είναι προτιμότερο να πέσει η κυβέρνηση από τους αντιπάλους μας, τους δανειστές και όλα τα εσωτερικά παιχνίδια, παρά από την κοινωνία. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς την κοινωνία, είναι το φάρμακό μας».

Είπε ακόμα ότι: «Tο ίδιο που λένε οι 53, το έχει πει και ο Δραγασάκης, πιθανότητα, όπως γράφεται μπορεί να το έχει πει και ο κ.Τσίπρας, δηλαδή το πολιτικό πρόβλημα υπάρχει». «Υπάρχουν όρια και αντοχές», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί εμείς να συνεχίσουμε σε περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού ιστού».

«Για τον λόγο αυτόν» ,κατέληξε, «επιμένω ότι η εξέλιξη του ζητήματος είναι άκρως πολιτική, και ευελπιστούμε για το καλύτερο μέσα στα όρια που υπάρχουν. προσπαθούμε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στα χαμηλότερα στρώματα και θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση, να μπούμε σε συζήτηση για την απομείωση του χρέους και να πάμε σε μία κανονικότητα».


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου