Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ιτε παίδες Ελλήνων ελευθερούτε πατρίδα , ελευθερούτε δε παίδας , γυναίκας , Θεών πατρώων έδη , θήκαι τε προγόνων  : Νυν υπέρ πάντων αγών .
Δηλαδή : Εμπρός Ελληνόπαιδες , ελευθερώσατε την πατρίδα σας , τα τέκνα σας τας γυναίκα σας , των πατρίων σας Θεών  τους ναούς και τους προγονικούς τάφους .
Τώρα είναι υπέρ όλων ο αγών !
ΣΟΦΟΚΛΗΣ .

Αγαπημένοι μου τι κι αν ήρθε η άνοιξη εμείς όλο προς οικονομικό χειμώνα  πάμε ! 
Σήμερα έχουμε την τελευταία έκλειψη του Μάρτη έτσι για να μας αποχαιρετήσει  ...αλλά  την έκλειψη της κυβέρνησης την τρώμε κατακούτελα !
Βρέ αγάπες μου τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν βρίσκεται σε απόγνωση και ψηφίζει...... ΣΥΡΙΖΑ ! Όπως όταν είσαι σε μια σχέση και δεν περνάς καλά  χωρίζεις . Έτσι πεφτεις με τα μούτρα σε μια καινούργια σχέση που σου φαντάζει ονειρεμένη ..με πολύ παραμύθι ! Ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι η πρώην  σχέση σου ήταν ..λίγο καλύτερη από την νύν . Τόμπολα ! Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου  ότι ίσως κάνεις λάθος , ότι κάτι καλό θα γίνει και περιμένεις ... Τότε αρχίζουν τα δύσκολα !
Καυγάδες , ξυλοδαρμοί και έτσι αναπτύσσεται μία σχέση μίσους και εξάρτησης ..
Τότε παθαίνεις το σύνδρομο της Στοκχόλμης ..Φόβος και εξάρτηση ανάμεσα σε θύμα και θύτη ! Να δείτε που αυτό πάθαμε με το <<  Πρώτη φορά αριστερά >>  .
Εμείς που πιστεψαμε σε καλύτερες ημέρες , μας φόρεσαν έξυπνα τις αλυσίδες των φόρων και της αδικίας πιο βαριές και πιο ασήκωτες από τις προηγούμενες !
Κοιτάμε ακόμα αμήχανα τις αλυσίδες , προβληματισμένοι και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να τις σπάσουμε ..
Μέχρι να το καταλάβουμε εμείς , οι κυβερνώντες τις ενισχύουν ακόμα πιο πολύ !
Έτσι δεν φτάνει η φοροκαταιγίδα , οι περικοπές στις συντάξεις ,  μισθούς , ένφια στα αυτοκίνητα , ένφια και στο ..sex και αν ψίνεις το ψάρι και από τις δυο μεριές θα έχεις διπλό συντελεστή , άσε...και τα κόκκινα δάνεια . Μας έφεραν βέβαια  και ..φιλοξενούμενους ..μετανάστες και λαθρομετανάστες να τους φιλοξενήσουμε ...Στο τέλος θα μας πετάξουν στο δρόμο και θα τους δώσουν τα σπίτια μας ! Το είπαμε ότι οι Έλληνες έχουν φιλότιμο και ανθρωπιά , αλλά έως ...πότε ; Η συμφωνία μπάζει πολλά νερά . Εμείς θα τα λουσθούμε όλα .Είπαμε να πάρουμε όσους μετανάστες μπορούμε , και όχι να μεταναστεύουμε εμείς .  Εδώ πεφτει τραγουδάκι : Πρέπει να σπασουμε τις αλυσίδες , δεν έχουμε καιρό γι άλλες ελπίδες ...!
Είχαμε και την σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό . Η Τουρκία έκανε σκληρό παζάρι , ο Α.Τσίπρας ήρθε χαρούμενος ότι οι χώρες της Ευρώπης θα πάρουν μετανάστες , ότι η Τουρκία θα πάρει πίσω όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ...
Ποιά χαρά  ; για ποιά συμφωνία ; Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει μετανάστες , έφτασαν μέχρι την Άνδρο στα Άχλα (το καταφύγιο της Ε.Μενεγάκη που μια παράκρουση την έπαθε . Με χάπια ήταν ! Ειναι δυνατόν ! Φωνάξτε τον Ν.Καρανίκα  μήπως την βοηθήσει....) το ΝΑΤΟ κόβει βόλτες στο Αιγαίο και τους ...χαζεύει...
Η Ευρώπη αδιαφορεί , Τούρκοι αστυνομικοί στα Ελληνικά νησιά και η φαρσοκωμωδια που μας παίζουν συνεχίζεται .
Όσο για την γκάφα του Κ.Μουζάλα ..Και τα ναζάκια του Π.Καμμένου ..για τα Σκόπια που τα λένε Μακεδονία..Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι !!
Να τους χαιρόμαστε τους πολιτικούς μας βρε...
Έτσι απλά πολύ απλά μας παίρνουν την Ελλάδα !
Α ! Ναι καλέ ..ήρθε και η Ανζελίνα Τζολί ! Ήρθε για λίγο στον Πειραιά , στην Μυτιλήνη και συνάντησε τον Πρωθυπουργό στο Μ.Μαξίμου με όλους τους παρατρεχάμενους που έτρεξαν να φωτογραφηθούν μαζί της ! Ήταν και ο Ν.Καρανίκας ...Τι νομίζετε θα έχανε  τέτοια ευκαιρία ; Τώρα τι έμεινε από την επίσκεψη ; Η Ελλάδα φαίνεται προς τα έξω μια τριτοκοσμική χώρα . Όσο για τον τουρισμό ; Οι εικόνες που ταξιδεύουν δείχνουν την Ελλάδα ενα μεγάλο Hotspot !  Επιτέλους Κ Κυβερνώντες πρέπει να καταλάβετε τι συμβαίνει στην χώρα μας ! Κλείνοντας θα πω : <<  Από την στιγμή που κάποιος έχει συναίσθηση του κακού που έκαμε , τότε αρχίζει η διαδικασία της βελτιωσής του . >> 
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε ! 
Κοντοχωριανοί μου πάμε να χαλαρώσουμε με τις σταρούμπες μας , γιατί..αλλιώς δεν βγαίνει !  Ο Α.Γλέτσος καλεσμένος στο Θ.Αναστασιάδη μας είπε πάλι για το ..ψάρι !
Ώ ! Βρέ φίλε τι ακούσαμε ..Δεν το έψησε μόνο μια φορά από τις δυο πλευρές το ψάρι αλλά ..αρκετές ! Εντάξει Απόστολε  το μάθαμε ...Τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν πενηνταρίζει ..Θέλει να μοιραστεί τις εμπειρίες του ! Τώρα μάθαμε και για το 
ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ πόσες φορές έψηνε το ..ψάρι...

Πολύ.... δημοκρατικά η ΕΡΤ έδωσε το πράσινο φώς για την Eurovision , στο συγκρότημα Argo  σε απευθείας ανάθεση για να εκπροσωπησει την χώρα μας !
Το τραγούδι ονομάζεται << Utopian Land >> .
Καλή επιτυχία να πούμε στην Ελλάδα !...
Το tip της Εβδομάδας !
Η Άνοιξη ήρθε ! Πηγαίνετε βόλτα στην πόλη και απολαύστε ξέγνοιαστες στιγμές , ξεφεύγοντας απο την ρουτινα !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας ,
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
άλλη Εβδομάδα με την Χαριτινη !



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου