Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΝΔ: Η χώρα εκπέμπει εικόνα τριτοκοσμικού κράτους



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας πως «όσα διαδραματίζονται σήμερα στη χώρα εκπέμπουν εικόνες τριτοκοσμικού κράτους».

Σημείωσε πως «δυστυχώς, δικαιώνονται οι επιφυλάξεις της ΝΔ για τις συμφωνίες του πρωθυπουργού με την Τουρκία και της ΕΕ με τη γειτονική χώρα».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην Ειδομένη και τον Πειραιά, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε για την κατάσταση της οικονομίας σημειώνοντας ότι υπάρχει ύφεση και ανεργία, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί «επιλέγει πάλι περικοπές συντάξεων και επιβολή φόρων», την κατηγόρησε για καθεστωτική αντίληψη στη λειτουργία των θεσμών και για ανυπαρξία στην εξωτερική πολιτική.

«Όλα αυτά σε μόνο 14 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διολισθαίνει κάθε μέρα σε εικόνες τριτοκοσμικής χώρας» συμπλήρωσε.

Ειδικά για την Ειδομένη και τον Πειραιά, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε την ανάγκη μετεγκατάστασης των προσφύγων σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας ξεκαθαρίζοντας ότι κράτος είναι ανάγκη να υπάρχει και να λειτουργεί παντού, η αστυνομία να είναι παρούσα, όχι όμως με τη βία.

Με αφορμή τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Ν. Τόσκα για την Ειδομένη, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι υπάρχουν αλληλοαναιρέσεις βασικών υπουργών της κυβέρνησης.

Εξήγησε ότι από τη μια πλευρά ο κ. Τόσκας μίλησε για πιθανή εμπλοκή του στρατού και ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει.

Σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας υπενθύμισε ότι για τη ΝΔ ήταν θετικό που ελήφθη απόφαση, ωστόσο επισήμανε ότι έχει σειρά αδυναμιών, όπως πχ η εθελοντική συμμετοχή κρατών στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων.

«Ο κ. Τσίπρας εξέρχεται κάθε φορά από τις συνόδους θριαμβολογώντας για κάτι που αποδεικνύεται ότι είναι οδυνηρή ήττα. Αυτή η εμμονή προπαγάνδας, όλα τα οποία κάνει ο μεγάλος εθνικός διαπραγματευτής, εμφανίζονται ως θρίαμβοι και νίκες ενώ ο λαός τις βιώνει ως ήττες και πανωλεθρίες. Αυτό πρέπει να σταματήσει» είπε.

«Κατηγορούμενοι κι όχι κατήγοροι»

Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για μεθόδευση και μη αποκρυπτόμενη πολιτική αγωνία της κυβέρνησης να ελέγξει τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί, αναφερόμενος στην αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Για την προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση που θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη, επανέλαβε ότι εκεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα έρθουν ως κατηγορούμενοι και όχι ως κατήγοροι.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην αξιολόγηση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κωλυσιεργεί.

Συγκεκριμένα είπε ότι με βάση δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22 Απριλίου και του κ. Ντάισελμπλουμ ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου και ενώ θα υπάρξει διακοπή 15-17/04 για την εαρινή σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο με πολλα ανοικτά μέτωπα.

«Για να κλείσει η αξιολόγηση θα πρέπει η κυβέρνηση να καλύψει τεράστιο δημοσιονομικό κενό, που η ίδια δημιούργησε. Τα σημεία σύγκλισης δείχνουν περικοπές συντάξεων και νέους φόρους. Ήδη ο λογαριασμός έχει αυξηθεί πολύ. Τα άσχημα πέρασαν, αλλά τα χειρότερα με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Επίθεση για την Παιδεία

«Αυτό είναι το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που διαλύει το σύνολο της Παιδείας. Όχι μόνο την ιδιωτική Παιδεία» είπε αναφερόμενος στις προωθούμενες αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως π.χ. η περικοπή των ωρών διδασκαλίας ξένων γλωσσών.

«Όταν απαξιώνεται η ιδιωτική Παιδεία μεγάλος αριθμός μαθητών προστρέχει στη δημόσια εκπαίδευση που έχει τεράστια προβλήματα ήδη και δεν μπορεί να τους απορροφήσει» είπε μεταξύ άλλων και έκανε λόγο για βασικό ιδεολογικό ζήτημα για τη ΝΔ όταν υπάρχει χτύπημα σε οτιδήποτε έχει το επίθετο «ιδιωτικό».


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου