Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τόσκας: Ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων - Καμμένος: Ο στρατός δεν είναι κέτερινγκ



Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ούτε κέτερινγκ, ούτε υπηρεσία ασύλου προσφύγων.

Αποχώρησαν από την Ειδομένη, όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, επικαλούμενες λόγους ασφάλειας, καθώς υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των προσφύγων.

Σήμερα το πρωί δόθηκε γάλα και σάντουιτς μόνο σε μικρά παιδιά.

Όπως τόνισε χθες στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ιστορίες» ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είπε ότι ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης, δήλωσε ότι ήδη έχουν δοθεί από χθες βράδυ οι σχετικές εντολές.

Συγκεκριμένα είπε ότι έχει δοθεί η εντολή στο στρατό για την παρασκευή του φαγητού. Ωστόσο ερωτηθείς σχετικά είπε ουσιαστικά ότι είναι δευτερεύον ζήτημα το ποιος θα μοιράσει το φαγητό. 

Ο στρατός λεει ότι δε θα εμπλακεί αλλά αν χρειαστεί θα μοιράσει το φαγητό εκτίμησε ο κ. Κυρίτσης. 

Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο στρατός δε θα εμπλακεί στην Ειδομένη καθώς δεν πρόκειται για οργανωμένο καταυλισμό. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ούτε κέτερινγκ, ούτε υπηρεσία ασύλου προσφύγων.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο στρατός παρέχει τροφή στα οργανωμένα κέντρα και αν η Ειδομένη γίνει ανοιχτό κέντρο, δεν θα πηγαίνουν πρόσφυγες και μετανάστες σε άλλες οργανωμένες δομές.

Ερωτηθείς, τέλος, για τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ ο κ. Τόσκας, περί συμμετοχής του στρατού στη διαδικασία σίτισης των προσφύγων, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι: «Δεν πρόκειται και για την πιο έγκυρη εκπομπή».



Πηγή : skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου