Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

"Βαρυχειμωνιά" στον Στόλο από το κόψιμο των "πλεύσιμων"- Έρχεται η σειρά και του πτητικού των πιλότων;



Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στον Στόλο ,μετά από την διαρροή της απόφασης για κατάργηση της αποζημίωσης των πληρωμάτων πλοίων που συμμετέχουν σε αποστολές του εξωτερικού. Οι 
ανησυχίες του προσωπικού έχουν να κάνουν πλέον και με το ενδεχόμενο κατάργησης των “πλεύσιμων εσωτερικού” και γενικώς το κλίμα που επικρατεί στις ΕΔ δεν είναι καθόλου ευχάριστο,αφού παντού φοβούνται νέες περικοπές. Κάποιοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται και να συζητουν ότι “με τη λογική που ακολουθούν κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών ,σύντομα θα φθάσουμε σε περικοπές ακόμη και στο πτητικό επίδομα των αεροπόρων”!

Δεν μπορεί να κατηγορηθούν για υπερβολική καχυποψία όσοι εκφράζουν τέτοιους φόβους. Τα “πλεύσιμα” που λαμβάνουν τα στελέχη του ΠΝ που υπηρετούν σε μονάδες του Στόλου ,εκτός του ότι είναι πολύ λιγότερα από το πτητικό των ιπταμένων, δεν διαφέρουν σε τίποτα άλλο σ΄ ότι έχει να κάνει με την λογική της καταβολής τους στο προσωπικό. Αναγνώριση των δυσκολιών της εργασίας σε ακραίες συνθήκες είναι και τα “πλεύσιμα”.

Σ΄ αυτό το κλίμα μία φρεγάτα του Στόλου ετοιμάζεται να αποπλεύσει για πολυήμερη νατοϊκή άσκηση κι ένα από τα υποβρύχια 214 του Στόλου ,ετοιμάζεται για περιπολία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τα στελέχη του ΠΝ που υπηρετούν στις δύο μονάδες του Στόλου, θα βρεθούν στην θάλασσα για τουλάχιστον 40 ημέρες με το πλήρωμα του υποβρυχίου να περνά τουλάχιστον τις μισές σε κατάδυση, χωρίς να λάβουν ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση.

Πληροφορίες από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ κάνουν λόγο για νομοθετική ρύθμιση που προωθείται ,ώστε ο παραλογισμός των γραφειοκρατών του υπουργείου Οικονομικών να διορθωθεί. Μέχρι τότε γινεται προσπάθεια διαχείρισης θυμού και απογοήτευσης των πληρωμάτων των πλοίων του Στόλου.


Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου