Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 76-82



Mετά από εμφατική εμφάνιση ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπασκόνια στη Βιτόρια με 82-76 και έδειξε ότι είναι ένας από τους πολύ δυνατούς κρίκους του ομίλου του θανάτου. Σπανούλης, Μάντζαρης και Χάντερ οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του "ερυθρόλευκου" θριάμβου.

Έτσι νίκησε

Η Μπασκόνια θέλησε να παίξει γρήγορα, πολύ γρήγορα για την ακρίβεια, γι' αυτό και στην αρχή χρησιμοποίησε ένα πολύ ελαφρύ σχήμα με δύο τεσσάρια. Αν εξαιρέσει όμως κανείς το αρχικό σάστισμα (7-3) ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε καλά. Ο Μιλουτίνοφ κάθισε στον πάγκο, θέση στο παρκέ πήρε ο Χάντερ και ο πρωταθλητής αργά σταθερά έδειξε στην αντίπαλό του ότι την...έχει. Με τους πόντους του Μάντζαρη, την εξαιρετική παρουσία του Χάντερ και τον απόλυτο έγεγχο του αγώνα (μόλις 2 λάθη στην πρώτη περίοδο) ο Ολυμπιακός δημιούργησε και μία μικρή διαφορά (18-24).

Τη διαφορά αυτή φρόντισε μάλιστα να την μεγαλώσει στη δεύτερη περίοδο. Ο Σφαιρόπουλος κρατούσε φρέσκια την ομάδα του (μέχρι το 11' είχαν παίξει άπαντες) γεγονός που εξασφάλισε ταχύτητα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης μπήκαν σιγά-σιγά στην εξίσωση του σκοραρίσματος και με αποτέλεσμα το χάντικαπ να φτάσει ακόμα και το +11 (32-43), την ίδια ώρα που η Μπασκόνια τελείωνει το ημίχρονο με μόλις 3 ασίστ.

Με την άμυνα του αντιπάλου απορρυθμισμένη ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να σφυροκοπά. Ο Πρίντεζης ήταν ζεστός και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, οι συμπαίκτες του τον τάιζαν συνεχώς και η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στο +17 (38-55) πριν η Μπασκόνια επιστρέψει με σερί 9-0 για το 47-55. Ο Τζέιμς κρατούσε μόνος του στο παιχνίδι τους Βάσκους αλλά έπαιρνε τις κατάλληλες απαντήσεις από τον Σπανούλη ο οποίος πέτυχε πέντε πολύ κρίσιμους πόντους στο φινάλε της περιόδου.

Ο αρχηγός τιμωρούσε την Μπασκόνια και στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν η τιμή της διαφοράς ξεπέρασε και πάλι τους 10 πόντους (56-68) με τον Τζέιμς να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει πολύτιμες λύσεις (7 πόντοι για το 60-72). Το τρίποντο του εξαιρετικού Μάντζαρη για το 60-75 στο 35' αποτέλεσε ουσιαστικά τη χαριστική βολή έστω και αν απέμεναν πέντε αγωνιστικά λεπτά. Ο Ολυμπιακός είχε πια αρκετό λίπος να κάψει, περιθώρια για να μην αγχωθεί για το σκορ. Η Μπασκόνια, που είχε σε χαμηλή πτήση τον Μπουρούση, μείωσε μέχρι τους 8 αλλά αυτή ήταν και η τελευταία αναλαμπή της στο ματς. Η ερυθρόλευκη νίκη κατακτήθηκε με πειστική εμφάνιση που δίνει μηνύματα σε όλους.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 34-43, 56-62, 76-82

Μπασκόνια: Τζέιμς 16, Κοσέρ 7, Πλάνινιτς 4, Σενγκέλια 7, Χάνγκα 7, Μπουρούσης 12 (7ρ), Μπλάζιτς 7, Ντιοπ 4, Τίλι 7, Ανταμς 5, Κορμπάτσο.

Ολυμπιακός: Τζόνσον-Οντομ, Τζέιμς 7, Χάντερ 17 (5/8σουτ), Παπαπέτρου 1, Σπανούλης 19 (2 ασ, 3/9τρ), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15 (6/9 δίποντα), Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 14 (3/4 τρ), Χάκετ 4, Αθηναίου.

O άνθρωπος του αγώνα

O Bαγγέλης Μάντζαρης ήταν καταλυτικός. Επαιξε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του (σχεδόν 33 λεπτά), έβαλε τις βάσεις της νίκης με δύο τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν εκπληκτικός στην άμυνα και στο τέλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μ' ένα ακόμη τρίποντο. Πρώτευσε σε και στις ασίστ. Τα έκανε όλα.

Το φύλλο αγώνα

H Λερναία Υδρα του Σφαιρόπουλου προσώρας πορεύεται αήττητη. Οποιος μπήκε στο παρκέ, έκανε τη διαφορά. Ο Τζέιμς έπαιξε 8 λεπτά αλλά πρόλαβε να πετύχει 7 πόντους, ο Χάκετ σε 14 λεπτά είχε 3 ασίστ, ο Αγραβάνης με 10 λεπτά συμμετοχής ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του. Ολα αυτά από τους ρολίστες. Οι δε πρωταγωνιστές ασυναγώνιστοι και πραγματικοί ηγέτες. Πως να χάσει έτσι ο Ολυμπιακός; Η κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Ρεάλ Μπασκόνια δεν είχε ανάλογα αποθέματα δύναμης και παικτών.



Πηγή: contra.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου