Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Εμμέσως ζήτημα ηγεσίας στο Ποτάμι θέτει ο Χάρης Θεοχάρης




«Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο», δηλώνει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Καθημερινής, ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης προσθέτοντας ότι «ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».

Ο κ. Θεοχάρης αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι εάν το Ποτάμι δεν αναλάβει μία τέτοια πρωτοβουλία, δεν θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στη Βουλή. Όπως τονίζει «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη που θα καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης». Σε ό,τι αφορά στο θέμα διαδοχής του κ. Θεοδωράκη, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα «θέμα το οποίο μπορεί να το δρομολογήσει μόνο ο ίδιος, όταν και εάν το θεωρήσει ώριμο».

Για την εκλογή Μητσοτάκη ο κ. Θεοχάρης αναφέρει η νίκη του φέρνει ιδεολογικά το Ποτάμι εγγύτερα στη ΝΔ αφού πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει ένα πιο κεντρώο προφίλ». Ωστόσο, προσθέτει έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη αφού «εάν αποφασίσει να μετακινηθεί προς το κέντρο θα πρέπει να δυσαρεστήσει ένα τμήμα του κόμματός του».

Τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι πρόκειται για τον «θλιβερό επίλογο της μεταπολίτευσης χωρίς τη δυνατότητα να στραφεί προς το κέντρο».

Ο ίδιος πάντως έγραψε στο twitter: Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη, ας την διαβάσουν πρώτα. Ζητώ από τον Σ τ α ύ ρ ο να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο.
  1. Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη,ας την διαβάσουν πρώτα. Ζητώ από τον Σ τ α ύ ρ ο να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο.


Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου