Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΝΔ: Η κυβέρνηση πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες




Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ με δηκτικά σχόλια, στον απόηχο της ανακοίνωσης της ΝΔ για το Ασφαλιστικό. Γιατί μιλά για κατάργηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση,τονίζοντας ότι «η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής.

«Το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο  ΣΥΡΙΖΑ  είναι ανύπαρκτο. Διότι δίχως ανάπτυξη κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας», σημειώνει.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  έφερε». 

«Η διαχείριση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ», συμπληρώνει.

Κατά τη Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντισταθμίσει τα παραπάνω με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών.


«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας, συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η Ν.Δ. και προαναγγέλλει ότι σύντομα θα παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό.

Μπαράζ επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επαφές του και τις διεργασίες με στόχο την ριζική αλλαγή στο εσωτερικό του κόμματος, με βασικό στόχο όμως την ενότητα στην παράταξη. Αυτό μαρτυρούν οι συνεχείς συναντήσεις με παλαιά και νέα στελέχη της ΝΔ από την επομένη της εκλογής του στην προεδρία του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί αύριο, Κυριακή στις 20:30, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ με δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα», στέλνει μήνυμα στην ομογένεια ζητώντας τη συμβολή των Ελλήνων της Αμερικής στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει την εμπιστοσύνη του στις εθνικές αξίες και τις δυνατότητες των Ελλήνων να σώσουν τη χώρα από την εθνική παρακμή και την απαξίωση. Κάνει λόγο για «μάχη» που θα δώσει ο λαός και επισημαίνει πως σε αυτή ο ρόλος των Ομογενών είναι περισσότερο πολύτιμος από ποτέ.

Σκληρή κόντρα Μαξίμου-ΝΔ

«Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός», υπογραμμίζει το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας την δήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας στα δηκτικά σχόλια, σε ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Αντιλαμβανόμαστε ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων που δίνουν σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία ενόχλησαν πολλούς και φόβισαν ακόμη περισσότερους. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο ψέμα και λάσπη. Συνιστούμε μέτρο στους συκοφάντες  του Μεγάρου Μαξίμου».  



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου