Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ποιο ήταν το Νο1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό το 2015;




Διανύουμε μία εποχή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εισβάλουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα. Εντάξει, ίσως όχι τόσο στην Ελλάδα αλλά τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, οι πωλήσεις τους αυξάνονται συνεχώς.

Όμως ξέρετε ποιο είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως; Αυτό είναι το Model S της Tesla που είναι πρωτοπόρος σε αυτή την τεχνολογία. Το πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν παράχθηκε σε 50.336 κομμάτια! Αριθμός που ανεβάζει τις συνολικές πωλήσεις του εν λόγω μοντέλου από το 2012 όταν και λανσαρίστηκε, στις 107.148! Αυτό σημαίνει πως είναι No2 ηλεκτρικό μοντέλο σε πωλήσεις στην ιστορία της αυτοκίνησης!

Δεύτερο για το 2015 αλλά με μεγάλη διαφορά, στις 43 χιλιάδες πωλήσεις,  ήταν το Nissan Leaf. Όμως; Αυτό εξακολουθεί να έχει γενικά τα ηνία αφού η ιαπωνική εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 200 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Στη σχετική λίστα της προηγούμενης χρονιάς, συναντάμε στη συνέχεια το Mitsubishi Outlander PHEV, το Κινέζικο BYD Qin PHEV και το BMW i3 που κυκλοφορεί και στους ελληνικούς δρόμους και συνολικά μέσα στο 2015, παραδόθηκε σε 24.057 νέους ιδιοκτήτες.




ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
Πηγή : newsauto.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου