Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΕΣ Βαυαρίας: Φάρσα οι χειρισμοί της Ελλάδας για το προσφυγικό



«Κάθε χώρα που δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για τη φύλαξη των εξωτερικών της συνόρων θα πρέπει να φεύγει από τη ζώνη Σένγκεν» το μήνυμα του Γιοακίμ Χέρμαν

Σκληρή κριτική κατά της Ελλάδας για τους χειρισμούς τη στο προσφυγικό άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοακίμ Χέρμαν χαρακτηρίζοντας όσα κάνει η Αθήνα για το θέμα ως «φάρσα».

«Ό,τι κάνει η Ελλάδα είναι φάρσα» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Γερμανου πολιτικού στην εφημερίδα Die Welt. «Κάθε χώρα που δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για τη φύλαξη των εξωτερικών της συνόρων θα πρέπει να φεύγει από τη ζώνη Σένγκεν» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου που αποτελεί την πύλη εισόδου για τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στη Γερμανία.

Ο Χέρμαν χαρακτήρισε, επίσης, σημαντικό να ασφαλιστούν τα σύνορα της Σλοβενίας ώστε όσοι μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν από την Κροατία αφενώς να είναι κατάλληλα εγγεγραμμένοι και αφετέρου να εντοπίζονται έγκαιρα οι πιθανοί τρομοκράτες.

«Αν δεν υπάρξει κάποιου είδους καραντίνα μέσα στις επόμενες εβδομάδες τότε θα πρέπει να γίνουμε πιο ενεργοί στα δικά μας σύνορα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Χέρμαν καθημερινά περνάνε τα σύνορα στη Βαυαρία περίπου 4.000 πρόσφυγες ζητώντας από την κυβέρνηση συνεργασία προκειμένου ο αριθμός αυτός να μειωθεί στους 1.000.


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου