Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ



Η ανακοίνωση αναβολής των εκλογών από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ):

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.» ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ>

Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ και νωρίς το πρωί της Κυριακής κατέρρευσε το On line σύστημα ψηφοφορίας. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος. Χθες, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε. Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.

O  εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε μπροστά στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ότι «ευθύνες υπάρχουν σε όσους έχουν ρόλο στην διαδικασία» και άφησε να εννοηθεί όπως είναι φυσικό και επόμενο ότι η ευθύνη για το φιάσκο της εσωκομματικής εκλογής είναι στον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

«Ο γραμματέας του κόμματος ήταν πρόεδρος της ΚΕΦΕ, ο κ. Μεϊμαράκης από την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία όλη η αρμοδιότητα πέρασε στην ΚΕΦΕ», είπε ο κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος έκανε έκκληση για ψυχραιμία, τόνισε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για σπέκουλα από τους υποψηφίους προέδρους» και πρόσθεσε:
«Ο καθένας έχει τις δικές του σκοπιμότητες, τα επόμενα βήμα είναι τα εξής: το κόμμα συντεταγμένα, με το ισχύον καταστατικό που δεν μας αρέσει αλλά το τηρούμε, θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα, θα συνεδριάσουν τα όργανα».

Τζιτζικώστας : 

Έκανε πριν από λίγο δηλώσεις σε ένα κλίμα με γηπεδικά συνθήματα από νεολαίους οι οποίοι η δεν είχαν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης η απλά ήταν συγκεντρωμένοι στην φιέστα που ήταν έτοιμοι να κάνουν.

«Ζητώ την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία. Παράλληλα ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ καθώς και συνάντηση και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων σήμερα το απόγευμα στις επτά στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τους νεοδημοκράτες που στήθηκαν σήμερα στις κάλπες. Θέλω να τους πω πως η μεγάλη αλλαγή στην ΝΔ θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την άλλη εβδομάδα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε οι εκλογές να γίνουν την προσεχή Κυριακή, 29 Νοεμβρίου.

Μητσοτάκης:


Γεωργιάδης : 

«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», το σημερινό «φιάσκο» έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. «Αρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και σημείωσε ότι από χθες από είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», πρόσθεσε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου