Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Προσπάθεια να αμαυρωθεί το μαθητικό συλλαλητήριο από ελεγχόμενες ομάδες αναρχικών




Προσπάθησαν κάποιοι κατά την προσφιλή του τακτική όλα αυτά τα χρόνια πλήρως ελεγχόμενοι και κατευθυνόμενοι  να αμαυρώσουν το δίκαιο συλλαλητήριο των μαθητών που ήθελαν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η παιδεία σε εποχές διαχείρισης της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Δεν είναι τυχαίο ότι προηγούνταν της πορείας και ο σκοπός ήταν ένας να προκαλέσουν ταραχές για να διαλυθεί το συλλαλητήριο πριν φτάσει στο τέλος του, δεν κατάφεραν όμως  να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την πραγματικότητα των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών.

Διαβάζουμε στο protothema.gr




Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζες στην Όθωνος - Ένταση και μπροστά στο κτήριο της Βουλής - Με περιορισμένη χρήση χημικών απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ - Το κύριο «σώμα» της διαδήλωσης αποδοκίμασε τους ταραξίες

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στο πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο όταν ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε υποκασταστήματα τραπεζών που βρίσκονται επί της οδού Όθωνος.

Η ένταση συνεχίστηκε με νεαρούς να πετούν αντικείμενα προς το κτήριο της Βουλής και την αστυνομία να προχωρά με περιορισμένη χρήση χημικών

Tα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που η πορεία των μαθητών κατευθυνόταν προς τη Βουλή.



Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων. Μαθητές σχημάτισαν αλυσίδα και αποδοκίμασαν τους «πρωταγωνιστές» των συμπλοκών.

Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου είναι «Τσίπρα και φίλοι ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά». 

Μετά τα επεισόδια διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν μπροστά από το κτήριο της Βουλής και επιτηρούσαν τους διαδηλωτές την ώρα που αυτοί αποσύρονταν στην οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς το Ζάππειο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου