Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Το καλάμι δεν το καβάλησε απλά το έχει καταπιεί ο Βαρουφάκης και περνιέται για star



Μέχρι και σε εκπομπή goosip της Τατιάνας Στεφανίδου έστειλε επιστολή ο Βαρουφάκης για να διαψεύσει τα δημοσιεύματα.

Η εφημερίδα "Αυγή" αποκάλυψε την αμοιβή που ζητά ο Γιάνης Βαρουφάκης για τις διαλέξεις του, αλλά και τις... παράπλευρες απαιτήσεις του, όπως τη διαμονή του σε 5άστερα ξενοδοχεία κλπ.
Σύμφωνα με αυτό, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζητά αμοιβή 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξη που κάνει στο εξωτερικό, στην οποία προστίθενται τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή του σε ακριβό ξενοδοχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες αμοιβές λαμβάνουν ο γνωστός Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής (Οικολόγοι Πράσινοι) Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην πρωθυπουργός Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι Βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.

Στην κορυφή όμως της λίστας που παρουσίασε η γαλλική τηλεόραση βρίσκεται ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο και κάλυψη όλων των εξόδων του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, εξαπολύοντας τα «πυρά» του στην εφημερίδα «Αυγή».

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης έστειλε την απάντηση του στην εκπομπή της Τατιάνα; Στεφανίδου.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη έγραφε:

«Προς το παρόν αρκεί ένα ειρωνικό σχόλιο: οι σύντροφοί μου στο δημαρχείο της Βαρκελώνης όπου μίλησα χθες θα γέλαγαν αν διάβαζαν αυτή την "είδηση". Όπως και οι διοργανωτές της ομιλίας μου στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα. ‘Η οι διοργανωτές της αυριανής ομιλίας μου στην Πορτογαλία. Ή η εφημερίδα Guardian που οργανώνει την ομιλία μου στο Λονδίνο στις 23/10. Ή τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Cambridge που ακολουθούν. Οι σύντροφοί μου της Αυγής να θυμηθούν ότι στα χέρια τους κρατούν την αξιοπρέπεια μιας ιστορικής για την Αριστερά εφημερίδας. Ας τη διαφυλάξουν»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου