Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αιχμηρή απάντηση Μαξίμου στη ΝΔ για τα πόθεν έσχες



Με ένα αιχμηρό σχόλιο το Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι επαναλαμβάνει τα θεσμικά ατοπήματα με πεδίο την υπόθεση των πόθεν έσχες. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν παράλληλα ότι οι αντιθεσμικές «διαρροές» πήραν θεσμικές απαντήσεις, απαντήσεις και υποδεικνύουν τη θεσμική οδό, ενημερώνοντας τη ΝΔ ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

«Κόλλησε η βελόνα στη Νέα Δημοκρατία, και επαναλαμβάνουν τα ίδια θεσμικά ατοπήματα και μάλιστα κατά λέξη. Δεν φτάνει που τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οι επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους», σχολιάζει το Μαξίμου και προσθέτει: «Επειδή, εκτός των άλλων, είναι και ανενημέρωτοι, τους πληροφορούμε ότι: οι αντιθεσμικές "διαρροές" πήραν θεσμικές απαντήσεις, η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα, και σε αυτήν συμμετέχει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίον προφανώς δεν έχουν ρωτήσει»
«Ένα σχόλιο αρμόζει στη Νέα Δημοκρατία, όταν -θεατρινίστικα- κόπτεται για τη διαφθορά: φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Το πρωί η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα πόθεν έσχες υπουργών, επανέλαβε ότι «το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο» .

Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε «πρόβλημα» στο δικό του «πόθεν έσχες», χθες μετά την πίεση της ΝΔ «εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του "πρόβλημα"» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , διατυπώνοντας τα ερωτήματα:«Πόσοι και ποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα; Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις; Ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;».

Και καταλήγει: «Η ΝΔ απαιτεί διαφάνεια εδώ και τώρα. Καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή. Καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή».


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου