Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: Καταδίκη των επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών



O Λευκός Οίκος καταδίκασε την Τρίτη αυτές που αποκάλεσε «τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον Ισραηλινών πολιτών, μετά τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση και τις παλαιστινιακές αρχές και προτρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποκαταστήσουν την τάξη και να συμβάλουν στην πρόληψη ενεργειών που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε σθεναρά τις δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ και κάλεσε εκ νέου τις ισραηλινές και παλαιστινιακές αρχές να αποκαταστήσουν την ηρεμία.

Είναι η τέταρτη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας που η Ουάσιγκτον καταγγέλλει τα βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουμε με τον πλέον σθεναρό τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν σήμερα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Ισραηλινών και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων» υπογράμμισε σε ένα δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κίρμπι.

«Επαναλαμβάνουμε την βαθιά μας ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης και ασκούμε πιέσεις σε όλες τις πλευρές να λάβουν μέτρα που θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της ηρεμίας και την αποφυγή μια νέας κλιμάκωσης» σημείωσε ο Κίρμπι.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου