Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κόβουν Αστυνομική περιπολία για να προστατεύσουν πολιτικό και να ενισχύσουν σε στατική φύλαξης την κατοικία του




Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί προιστάμενοι του ενστολου Σωματος της ΕΛΑΣ, οι οποίοι «διεβησαν» την πύλη του Μεγάρου της Λ.Κατεχάκη, έχουν αναφερθεί στην
επιστροφή Αστυνομικών σε Τμήματα, και στις περιπολίες, με το ένστολο προσωπικό να επιμένει, ότι ..»δε βγαίνουν» τα άτομα, λόγω των.. «ενισχυτικών» της ΕΛΑΣ..

Μόλις την περασμένη εβδομάδα στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκας, αναφέρθηκε και αυτός στις επιστροφές Αστυνομικών διατυπώνοντας τη θέση ότι «..από τους 2700Αστυνομικούς που φυλάσσουν πολιτικούς, μη πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.λ.π.. Θα προσπαθήσουμε, θα τους μειώσουμε».

Σε άλλο σημέιο των προθέσεών του ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε «τα επιτελεία προσπαθούν να βρουν τέτοια σχήματα, που να μην είναι Αστυνομικά Τμήματα των οκτώ και δέκα ανθρώπων, αστυνομικών, όπου ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Πέντε φυλάνε σκοποί, ένας ο διοικητής, δύο ασχολούνται με τις ταυτότητες και κανένας δεν κάνει αστυνόμευση. Μακριά από μας τέτοια σχήματα. Αυτά θα αλλάξουν».

Προφανώς και οι προθέσεις του νέου αναπληρωτή Υπουργού δεν έφτασαν σε Υπηρεσία της ΒορειοΑνατολικής Αττικής, αφού με ενημέρωση προς Υφιστάμενη Αστυνομική Αρχή (τμήμα) σε καθημερική βάση, «κόβεται» η εποχούμενη περιπολία του τομέα για να διατεθεί ο  Αστυνομικός περιπολίας στην στατική φύλαξη της οικίας πολιτικού εν ενεργεία, στην οποία ήδη διατίθενται και εκτελούν υπηρεσία φύλαξης 3 Αστυνομικοί ανα 8ωρο.

Σε απλά μαθηματικά, 4 Αστυνομικοί, σε 4 βάρδιες, δηλαδή 16 Αστυνομικοί ανα ημέρα, διατίθενται ως ενισχυστική στη στατική φύλαξη της κατοικίας του πολιτικού, ενώ την ίδια στιγμή, εκκρεμούν οφειλόμενα ρεπό στο ένστολο προσωπικό, στις διαμαρτυρίες τους η διατύπωση «δεν υπάρχουν άτομα» ακολουθεί την.. «παγιωμένη».

Όπως επισημαίνεται από αναφορές των Αστυνομικών, ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν, είναι και η χρήση τουαλετας, με τους Αστυνομικούς να αναγκαζονται να πηγαινουν «κατά μόνας» στον πλησιέστερο σταθμό ΜΕΤΡΟ (αποσταση 300 μετρων).. Τη στιγμή που όπως τονίζουν στην ίδια περιοχή, στην οποία διαμενει και άλλος πολιτικός άλλου κόμματος (πολλοί διαμένουν αλλά η συγκεκριμένη περίτωση έχει ειδική αναφορά), εχει εγκαταστησει χημικη τουαλετα εξω απο την οικια του, την ίδια εγκατάσταση έχει και επιτετραμένος Ανώτατος Διπλωματης σε γειτονικό Δήμο, στην ίδια περιοχή Αστυνομικής ευθύνης της ΒορειοΑνατολικής Αττικής.

Στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής Υπουργός εα (ΥΓ) Νίκος Τόσκας, το είχε επισημάνει (σε έναν ευρύτερο πλαίσιο, αλλά επίκαιρο), «μην κοροϊδευόμαστε, σ’ αυτόν τον κόσμο ξέρουμε τι γίνεται, γιατί ο Αστυνομικός έχει αξιοπρέπεια, ο Αστυνομικός έχει προσωπικότητα, ο Αστυνομικός δεν είναι “ορντινάτσα’’ κανενός μας» ..


 Πηγή : nantiareport.wordpress.com, bloko


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου