Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: Οδηγός διαπληκτίστηκε με τον πατέρα και σκότωσε το τετράχρονο κοριτσάκι του



Ανδρας 32χρόνων από το Νέο Μεξικό, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη έπειτα από ανώνυμη πληροφορία, παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε 4χρονο κοριτσάκι κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού που είχε με τον πατέρα του ενώ κινούνταν με τα οχήματά τους σε αυτοκινητόδρομο στην Αλμπουκέρκη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το κοριτσάκι, η Λίλι Γκαρσία, επέβαινε στο αυτοκίνητο της οικογένειάς της, ένα κόκκινο τετράπορτο φορτηγό Dodge, όταν την Τρίτη το απόγευμα δέχθηκε τα πυρά του οδηγού ενός άλλου αυτοκινήτου που τους προσπέρασε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 40, τους έκλεισε το δρόμο και διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του παιδιού, επισήμαναν οι αρχές.

Ο ύποπτος, Τόνι Τόρεζ, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της βιαιοπραγίας με φονικό όπλο και της επίθεσης με πρόθεση διάπραξης κακουργήματος σε σχέση με τον θάνατο της μικρής, γνωστοποίησε η αστυνομία της περιοχής.

Ο Τόρεζ κατηγορείται επιπλέον για κακοποίηση παιδιού, για κακοποίηση ανηλίκου που οδήγησε στον θάνατό του, για το ό,τι άνοιξε πυρ εναντίον άλλου οχήματος και για αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Τόρεζ «ομολόγησε στους ανακριτές ότι διέπραξε την ανθρωποκτονία».

Η αστυνομία είχε επισημάνει νωρίτερα ότι πληροφοριοδότης, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, είχε αναφέρει πως γνώριζε ποιος πυροβόλησε το κορίτσι και έδωσε στους αστυνομικούς το όνομα του Τόρεζ.

Μόλις είχε πάρει τα παιδιά του από το σχολείο

«Με αυτήν την πληροφορία και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία από την κοινότητα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον ύποπτο» σημείωσαν οι αρχές.

Την Τρίτη, λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι, ο πατέρας του κοριτσιού τηλεφώνησε για βοήθεια στην αστυνομία, λέγοντας ότι το παιδί του έχει πυροβοληθεί.

«Ο πατέρας είπε ότι είχε μόλις πάρει την κόρη του και τον 7χρονο γιο του από το σχολείο και προσπαθούσε να εξέλθει από τον αυτοκινητόδρομο» είπαν οι αστυνομικοί όταν ένα καφέ ή κόκκινο όχημα μάρκας Τογιότα προσπέρασε τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, του έκλεισε τον δρόμο και τον ανάγκασε να βγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας όπου εκινείτο.

«Οι δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν και ο Τόρεζ έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εναντίον του κόκκινου οχήματος που οδηγούσε ο πατέρας της Λίλι. Η Λίλι πυροβολήθηκε τουλάχιστον μια φορά στο κεφάλι» επισημάνθηκε στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

Ο δράστης παραμένει υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Μπερναλίνο ενώ του έχει επιδικαστεί εγγύηση ύψους 650.000 δολαρίων.




Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου