Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Θύελλα σε media και διαδίκτυο για το ιδιωτικό σχολείο του Τσίπρα



Με ελλείψεις το πρώτο κουδούνι για τους 1.300.000 μαθητές που πήγαν στα δημόσια σχολεία - Πρεμιέρα και για τα παιδιά του Αλ.Τσίπρα σε δυο ιδιωτικά σχολεία της Πλάκας - Δείτε την κ. Περιστέρα Μπαζιάνα στον αγιασμό της «Σχολής Χιλλ»

Ευρεία απήχηση είχε η αποκάλυψη που έκανε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την πρεμιέρα του μεγαλύτερου γιου του Αλέξη Τσίπρα στο Νηπιαγωγείο. Η πρώτη ημέρα του σχολικού έτους ξεκίνησε με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών με το υπουργείο Παιδείας να υπολογίζει τα κενά σε 7.000 εκπαιδευτικούς και τις διδασκαλικές ομοσπονδίες να μιλούν για έναν υπερτριπλάσιο αριθμό, της τάξης των 25.000 κενών.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για 1.300.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να πασχίζει να μπαλώσει το ερεβώδες κενό στην εκπαίδευση που παρέλαβε από τη διοίκηση του τέως υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά. Κατέφυγε μάλιστα στις παρακλήσεις, ακόμη και στην εθελοντική μετακίνηση δασκάλων και την ευσυνειδησία των δημόσιων λειτουργών, προκειμένου η σχολική χρονιά να συνεχιστεί, έστω και όπως-όπως, για όλα τα ελληνόπουλα.

Την Παρασκευή βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο και ο μεγαλύτερος γιος του πρώην πρωθυπουργού. Συνοδευόμενος από την μητέρα του, κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Φοίβος-Παύλος παρουσιάστηκε στο ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της «Σχολής Χιλλ», στην περιοχή της Πλάκας. Πρόκειται για ένα σχολείο που θεωρείται εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα προνήπια, νήπια και τα παιδιά του δημοτικού. Η «Σχολή Χιλλ» είναι ιδιωτική και τα δίδακτρα για ένα νήπιο, όπως ο Φοίβος-Παύλος Τσίπρας είναι της τάξης των 7.000 έως 11.000 ευρώ ετησίως. Για την προετοιμασία του ετέρου τέκνου του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα, του Ορφέα-Ερνέστο, φροντίζει ο επίσης ιδιωτικός παιδικός σταθμός «Αγκάλη», στην συνοικία της Πλάκας που κοστίζει επίσης 7.000 ευρώ.

Καυστικά ήταν τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους περισσότερους να καυτηριάζουν την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού και να επισημαίνουν την αντίφαση για την επιλογή ενός ιδιωτικού σχολείου για τα παιδιά του.












«Και ο Τσίπρας γυρίζει την πλάτη στο δημόσιο σχολείο» γράφει στον κεντρικό τίτλο του πρωτοσέλιδου η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος επισημαίνοντας ότι «επέλεξε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ενώ τα δημόσια υπολειτουργούν.

«Ο γιος του Τσίπρα στο νήπιο Χιλλ με 5.700 ετήσίως και η Περιστέρα στην πρεμιέρα» φιλοξενεί την είδηση στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Δημοκρατία.

«Πρώτη μέρα σε ιδιωτικό σχολείο για τον Φοίβο-Παύλο Τσίπρα με διακριτική αστυνομική παρουσία» σημειώνει tovima.gr.

«Πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο για τον πρωτότοκο γιο του Τσίπρα- Η Μπέτυ Μπαζιάνα στον αγιασμό. Στο ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της «Σχολής Χιλλ», στην περιοχή της Πλάκας» γράφει η ιστοσελίδα star.gr κάνοντας εκτενές αφιέρωμα στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο που επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός.

«"Πρεμιέρα" σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο για το γιο του Αλ. Τσίπρα και της Περιστέρας Μπαζιάνα» γράφει το imerisia.gr

«Η Περιστέρα και ο Τσίπρας Jr πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο μεγάλος γιος του Αλέξη Τσίπρα πήγε συνοδεία της μαμάς του στο νηπιαγωγείο της Σχολής Χιλλ» γράφει το thetoc.gr.

«Πρώτη μέρα στο σχολείο: Η Περιστέρα πήγε τον Τσίπρα junior στη Σχολή Χιλλ στην Πλάκα» γράφει το iefimerida.gr με την επισήμανση ότι πρόκειται για «ένα από τα πιο σικ ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας».

«Η μαμά Μπέτυ Μπαζιάνα πήγε σήμερα πρώτη μέρα στο σχολείο για τον αγιασμό, τον μεγάλο γιό του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβο - Παύλο. Ο μικρός Τσίπρας θα φοιτήσει στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της «Σχολής Χιλλ» στην Πλάκα με δίδακτρα από 7.000 έως 11.000 ευρώ το χρόνο» σημειώνει το newsit.gr.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου