Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Σαουδική Αραβία 100.000 τέντες με κλιματισμό που μπορούν να φιλοξενήσουν 3 εκατομμύρια μετανάστες παραμένουν άδειες



Ενώ η Ευρώπη παίρνει το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης

Ενώ στις οι ευρωπαϊκές χώρες γίνονται ακόμα διαλέξεις για την αποτυχία τους να λάβουν μέτρα για να δεχτούν αρκετούς πρόσφυγες, στην Σαουδική Αραβία - η οποία δεν έχει δεχτεί ακόμα μετανάστες και πρόσφυγες είναι από πάντα έτοιμη και διαθέτει 100.000 κλιματιζόμενα σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι και αυτή την στιγμή είναι άδειες σε αναμονή και δεν προβλέπεται να προσφερθούν από τους Σαουδάραβες για να βοηθήσουν την Ευρώπη.

Το εκτεταμένο δίκτυο με υψηλής ποιότητας σκηνές βρίσκονται στην πόλη Μίνα και εξαπλώνεται σε ολόκληρη έκταση 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μια κοιλάδα, χρησιμοποιούνται δε αυτές οι εγκαταστάσεις μόνο για 5 ημέρες το χρόνο από Χατζ προσκυνητές, για το υπόλοιπο του έτους, η Μίνα παραμένει λίγο πολύ έρημη.



Οι σκηνές, οι οποίες μετρούν 8 χ 8 μέτρα, κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στη δεκαετία του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 και είναι απόδειξη ότι άμα θέλεις μπορείς δεν χρειάζεται να κάνεις συσκέψεις επί συσκέψεων ειδικά όταν ο κόμπος έχει φτάσει στον λαιμό βρίσκεις λύσεις. Οι εγκαταστάσεις χωρίζονται σε στρατόπεδα που περιλαμβάνουν κουζίνα και μπάνιο είναι πλήρης εγκαταστάσεων και οι Σαουδάραβες τις έχουν και κάθονται.



Οι σκηνές θα μπορούσαν να παρέχουν καταφύγιο για σχεδόν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, η οποία εν μέρει επιδεινώνεται και από το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό σε ομάδες τζιχαντιστών.



Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, οι πλούσιες του Κόλπου αραβικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και άλλοι έχουν ακριβώς μηδέν εισροές από πρόσφυγες προερχόμενους από την Συρία. Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται ότι έχει στο έδαφος της 500.000 πρόσφυγες από την Συρία από το 2011, ομάδες από τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν ως μετανάστες στην Σαουδική Αραβία. Πολλοί από αυτούς είναι και οι νόμιμοι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί για δουλειά εδώ και χρόνια. Σε σύγκριση, ο Λίβανος έχει δεχτεί 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες - περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού τους.



Ενώ αρνείται να λάβει περισσότερους πρόσφυγες, η Σαουδική Αραβία έχει προσφερθεί να χτίσει 200 τζαμιά για τους 500.000 μετανάστες στη Γερμανία αλλά για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στο έδαφος της με τις έτοιμες υποδομές ούτε κουβέντα.



Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν ότι οι σκηνές στο Μίνα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να φιλοξενήσουν το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, αλλά δεδομένου ότι η αραβική έννοια της Ummah υποτίθεται ότι προσφέρει προστασία σε όλους τους μουσουλμάνους σε μία αδελφότητα, σίγουρα θα μπορούσε να βρεθεί μια εναλλακτική τοποθεσία στην Σαουδική Αραβία και στα άλλα πλούσια Αραβικά κράτη, που θα μπορούσε να γίνει ένα σπίτι για απελπισμένες οικογένειες που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τις διώξεις ISIS;



Ενώ στην Ευρώπη να επιβαρύνονται με εκατομμύρια μεταναστών ανθρώπων που δεν μοιράζονται τον ίδιο πολιτισμό ή τη θρησκεία, τα αραβικά κράτη του Κόλπου αρνούνται να βάλουν το λιθαράκι τους, στην επίλυση έστω και με το να δώσουν χρήματα για να βοηθήσουν στο πρόβλημα.



Η πιθανότητα οι Σαουδάραβες να καλέσουν πρόσφυγες από τη Συρία για να μείνουν στο Mina είναι σχεδόν μηδενική, αλλά οι χιλιάδες των κενών σκηνών χρησιμεύσει ως μια φυσική αναπαράσταση της υποκρισίας των  πλούσιων κρατών του Κόλπου, απόδειξη ότι εάν ήθελαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά με την κρίση.


Επιμέλεια από infowars.com : Κώστας Βουκελάτος



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου