Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σουλτς: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Τσίπρας συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ



Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες επέκρινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του Τσίπρα να επαναφέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του Reuters.

«Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είπε ο Σουλτς.

«Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το Reuters, είπε πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά είπε πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο.

«'Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις», είπε. «Όμως έπειτα... αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω», δήλωσε ο κ. Σουλτς.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου