Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ηχηρές απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής




Σε ηχηρές απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής οδηγεί το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 20ής Σεπτεμβρίου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, ο στενός συνεργάτης του Αλ.Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αλλά και ο Γ.Κυρίτσης. Στην Α' Αθήνας η έδρα του Χριστόφορου Βερναρδάκη φαίνεται ότι πηγαίνει στην Ένωση Κεντρώων και τον Μάριο Γεωργιάδη.

Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι Φ.Πιπιλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης) και Γ.Ορφανός (Α' Θεσσαλονίκης).

Επίσης από τη ΝΔ δεν εκλέγεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, αν κρατήσει την έδρα στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αν όμως ο κ. Μεϊμαράκης επιλέξει να κρατήσει την έδρα στη Β' Αθηνών, δεν εκλέγεται ο Αργύρης Ντινόπουλος στην ίδια περιφέρεια.

Στην Α’ Πειραιά δεν εκλέγεται ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ στην ίδια περιφέρεια μία έδρα εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων. Στην Α' Θεσσαλονίκης οι υποψήφια της ΝΔ, Έλενα Ράπτη τελικά εκλέγεται, μετά το θρίλερ της καταμέτρησης.

Από το ΚΚΕ δεν εκλέγονται ο Σπ. Χαλβατζής και η Ελένη Γερασιμίδου, ενώ από το Ποτάμι εκτός Βουλής μένουν η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η Αθηνά Δρέττα και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εκτός μένουν ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης. Πάντως, ο πρώην υπουργός ενδέχεται να εκλεγεί εάν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά επιλέξει να κρατήσει την έδρα της Αχαΐας και όχι της Β' Αθηνών.

Στην Β' Πειραιά, ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή τελικά εκλέγεται.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός μένουν ο Τέρενς Κουίκ και ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Τέλος, εκτός Βουλής μένουν τα πολιτικά στελέχη που εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α’ Αθήνας), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης (Β’ Αθήνας), Κώστας Ήσυχος (Β’ Αθήνας), η Νάντια Βαλαβάνη (Β’ Αθήνας) και ο Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία).



Newsroom ΔΟΛ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου