Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Θεοδωράκης: Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τα ψέματά σας κύριε Τσίπρα




Μετά τα ψέματα των προηγούμενων ακολούθησε η ιδεολογική σας ανοησία για Μνημονιακούς και Αντιμνημονιακούς - Κόντρα με Βούτση και Τσίπρα για το μεταναστευτικό - Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας με νέο εκλογικό νόμο

«Η χώρα παραμένει εκτός ευρώπης και η Βουλή αποσυντίθεται. Ίσως είναι η μόνη ημέρα που πρέπει να μιλήσουμε για το ψέμα στην πολιτική» ξεκίνησε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μετά τα ψέματα από Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ήρθαν τα δικά σας ψέματα κύριε Τσίπρα και η ιδεολογική σας ανοησία περί Μνημονιακών και Αντιμνημονιακών και οι μηχανισμοί σας αντί να βρίσκουν λύσεις κατασκεύαζαν ψέματα για ακύρωση του ΕΝΦΙΑ μονομερή διαγραφή του χρέους, 13η σύνταξη, κατώτατος μισθός κτλ.» συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για πέντε χρόνια λέγατε ότι όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας είναι γερμανοτσολιάδες και μετά η μαντάμ Μέρκελ έγινε κυρία Μέρκελ και ο Ολαντρέου ο φίλος Ολάντ, συνέχισε την κριτική του κατά του πρωθυπουργού ο κ. Θεοδωράκης

«Τώρα εσείς είστε γερμανοτσολιάδες; Όχι, είστε οι πολιτικάντηδες που λέτε ψέματα για να πάρετε την εξουσία» συμπλήρωσε.

«Τώρα κύριε Τσίπρα ήρθε ο λογαριασμός για τα ψέματά σας» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρότεινε ως λύση για τα ψέματα των πολιτικών την αλήθεια. «Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει αν δεν πάει μπροστά η παιδία και αυτό σημαίνει "όχι άλλο Μπαλτά". Η Ελλάδα δεν θα έχει τύχη έξω από το ευρώ» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας με νέο εκλογικό νόμο, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, δραστική μείωση του μπόνους των 50 ευρώ. Να υπάρξουν περικοπές σε κόμματα με μείωση του αριθμού των υπαλλήλων, να χτυπηθούν συμφέροντα.

«Το δημοψήφισμα έφερε χιλιάδες ανέργους, μετρήσατε ποτέ τις συνέπειες από τα capital controls; Πόσο μας κόστισε, 20 ή 30 δισ. ευρώ, να σπείρουμε τους σπόρους της ιδεοληψίας σας;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

Έκανε λόγο για τραγικά και τραγελαφικά αποτελέσματα. «Η πατρίδα θέλει αναγέννηση και εσείς είστε επί της διαδικασίας κύριε Τσίπρα» ανέφερε και χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή την τελευταία προσπάθεια να περάσουμε στην εποχή της αλήθειας. «Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν σας εμπιστεύομαστε αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο και αυτή είναι η δική μας αμηχανία» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης και εξέφρασε την ελπίδα την επόμενη φορά ο λαός να ταυτιστεί με την αλήθεια και όχι με το ψέμα.

Ακολούθησε ένταση με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση για το μεταναστευτικό με τον κ. Θεοδωράκη να αναφέρει ότι «εγώ τα ξέρω αυτά γιατί έχω πάει και στο παρελθόν σε αυτά τα νησιά». «Οι υπουργοί σας πειραματίζονται κύριε Τσίπρα» είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Είδατε την αναλογία με την Ιταλία; Είμαστε 1 προς 9 και τώρα είμαστε 1 προς 1» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης. «Αν έχετε απορίες για την μεταναστευτική πολιτική κύριε Βούτση να σας κάνω φροντιστήριο» συνέχισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Θεοδωράκης.


Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε στον πρωθυπουργό: «Εσείς την επιλέξατε και αρνείστε την απομάκρυνσή της. Η παραμονή της είναι δείγμα της ατολμίας σας».

Επίσης, μιλώντας για τα νησιά, είχε ένα φραστικό επεισόδιο με τον κ. Τσίπρα όταν είπε ότι υπάρχει ανασφάλεια στα νησιά. Ο κ. Τσίπρας του είπε "εσύ τα λες αυτά;"»


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου