Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν ξέρει να χάνει! Αρνήθηκε να... δεχτεί το Μνημόνιο



Τυπολατρεία ή άρνηση να δεχτεί την... ήττα της; Το τρίτο Μνημόνιο μόλις είχε υπερψηφιστεί από τη Βουλή. Είχε γίνει νόμος του κράτους. Και τότε, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να κάνει πάλι το θαύμα της, "βγάζοντας από τα ρούχα του" ακόμη και τον πράο Αλέξη Μητρόπουλο.
Είχε προηγηθεί το οριστικό της "διαζύγιο" από τον Αλέξη Τσίπρα. "Θα σταματήσω να στηρίζω τον πρωθυπουργό. Εκείνος με έπεισε να το κάνω. Μας πέταξε στα σκυλιά", είπε πει νωρίτερα, βάλλοντας για πρώτη φορά ονομαστικά τον Αλέξη Τσίπρα. Είχε ακολουθήσει ακόμη ένα "Όχι".

Ακόμη και με το δικό της "Όχι" (και πολλών άλλων) το Μνημόνιο της... αριστεράς, πέρασε. Μετά από 24 ώρες συνεδριάσεων, Επιτροπών και Ολομέλειας, ο κοινοβουλευτικός μαραθώνιος είχε φτάσει στο τέλος. Όχι γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.

Από τα έδρανα των βουλευτών, όπου επέλεξε να κάτσει και αυτή τη φορά, κατάφερε να κάνει άνω κάτω τη Βουλή και να "παγώσει" για λίγο τη διαδικασία. Οι περισσότεροι βουλευτές είχαν φύγει, η ώρα είχε πια φτάσει 11 παρά. Πολλοί, άλλωστε, είχαν ζητήσει να ψηφίσουν πριν από τη σειρά τους για να προλάβουν το αεροπλάνο τους.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ρώτησε το Σώμα αν συμφωνεί να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και να επικυρωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Το Σώμα δεν είχε αντίρρηση αλλά είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σηκώθηκε όρθια, πήρε το λόγο και είπε πως ο Κανονισμός λέει πως η επικύρωση της ψηφοφορίας πρέπει να γίνει σε νέα Ολομέλεια μετά από 24 ώρες και κυρίως όχι σε μια Ολομέλεια άδεια. Τι κι αν ο προεδρεύων Αλέξης Μητρόπουλος την παρακάλεσε να μην επιμένει τόσο στους τύπους, τι κι αν τσακώθηκε ξανά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη. Τι κι αν ο Αλέξης Μητρόπουλος την ξαναπαρακάλεσε να μη βάζει εμπόδια ώστε να περαιωθεί η διαδικασία και να μπορέσει να πάει... σπίτι του. "Είμαι από χθες στις 09:00 εδώ" είπε. Αλλά η Ζωή δεν άκουγε τίποτα.

Επέμενε να γυρίσουν οι βουλευτές στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο στο σύνολό του, αφού είχε ήδη ψηφιστεί επί της αρχής και επί των άρθρων. Ανένδοτη. Ακόμη και ο Δημήτρης Βίτσας παρενέβη. "Κάτι ξέρουμε κι εμείς" της είπε. Κανένα αποτέλεσμα.

Παρών στην Ολομέλεια εκείνη την ώρα ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής της είπε πως το νομοσχέδιο μπορεί να κατοχυρωθεί αφού παρόντες ήταν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Ούτε και έτσι πείστηκε.

Και τελικά, τη λύση έδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος. Όχι με παρακάλια και εικασίες. "Θα λήξω τη συνεδρίαση και ας παρανομήσω" είπε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, ζητώντας της να μην συνεχίσει να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Αλλά εκείνη φώναζε. Αυτή τη φορά, όμως, χωρίς ανοιχτό μικρόφωνο.

Και κάπως έτσι, ένα 24ωρο θέατρο του παραλόγου κατά το οποίο ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που, κατά δήλωση της ίδιας της Ζωής Κωνσταντοπούλου φέρνει αλλαγές στη ζωή 11 εκατομμυρίων Ελλήνων, τελείωσε. Θέατρο και παράλογο μέχρι τέλους.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου