Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Σκουρλέτης: Εκ των πραγμάτων πιο κοντά οι εκλογές




Στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews» μίλησε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σημείωσε πως «το σενάριο του Grexit είναι υπαρκτό ως μέρος ενός σχεδίου των πιο ακραίων ευρωπαϊκών κύκλων για μια γερμανοκεντρική απόλυτα νεοφιλελεύθερη Ευρώπη».

«Θα θέλαμε το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό, αλλά μπροστά στην πιθανότητα μιας ακόμα μεγαλύτερης και βίαιης φτωχοποίησης του λαού μας οδηγηθήκαμε σε αυτή την ιδιότυπη συνθηκολόγηση», υπογράμμισε ενώ συμπλήρωσε πως «είναι φανερό πως η ελληνική κυβέρνηση δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως εγκαταλείπει τον αγώνα για να δημιουργήσει τους όρους για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια. Το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσουμε ως κυβέρνηση τα όρια και τις αντοχές μας».

«Αν εγκαταλείψουμε την αντίληψη των “κόκκινων γραμμών” τότε θα έχουμε εγκαταλείψει κάθε γραμμή άμυνας. Δεν υιοθετήσαμε και δεν υιοθετούμε τη λογική του πάση θυσία συμφωνία και παρά το γεγονός πως η συμφωνία δεν συνιστά το δικό μας σχέδιο, εμπεριέχει όμως μια νέα προσέγγιση για το χρέος, μικρά πρωτογενή πλεονάσματα και ένα νέο ταμείο στη θέση του ΤΑΙΠΕΔ που εισαγάγει τη λογική της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αντί του ξεπουλήματός της», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.

«Όταν οι πολιτικές διαφωνίες μετατρέπονται σε μια συνολική αμφισβήτηση και απόρριψη των προθέσεων του άλλου αναπτύσσεται μια δυναμική διάσπασης. Φοβάμαι πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες έρχονται στην επιφάνεια διάφορές από το παρελθόν που σχετίζονται με στρατηγικού χαρακτήρα ζητήματα. Σήμερα υπάρχει η ανάγκη για μια νέα ενότητα σε μια νέα πολιτική βάση. Καλούμαστε να πορευτούμε ως μια δύναμη έκφρασης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, ως ένα κόμμα της Αριστεράς της εποχής μας», αναφέρει σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον χαρακτηρίζει «άνθρωπο αναγνωρισμένης επιστημονικής αξίας, ευφυή, επικοινωνιακό, ιδιαίτερα εγωκεντρικό, έκανε λάθη όπως και πολλοί άλλοι», και σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών σημειώνει ότι «οι απώλειες στη δύναμη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας αλλά και η ανάγκη να υπάρξει μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση με βάση την πραγματικότητα της νέας συμφωνίας φέρνουν εκ των πραγμάτων το θέμα των εκλογών πιο κοντά».


Πηγή : topnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου