Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Μηνύσεις και εξώδικο σε Τσίπρα από τους κατοίκους του Βοτανικού για τους μετανάστες




Μήνυση κατα παντός υπευθύνου κατέθεσε ο εξωραϊστικός σύλλογος "η Αθηνά" του Βοτανικού για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στον χώρο του δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα.

Το Newsit επικοινώνησε με την πρόεδρο του συλλόγου, Καλλιόπη Μπελιά, η οποία μας δήλωσε ότι "όλα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά και αυθαίρετα δεν ειναι δυνατόν σε ειδικό χώρο του δήμου να μπαίνουν οι ΔΕΚΟ χωρίς κάποια άδεια. Εμείς έχουμε στραφεί κατα παντός υπευθύνου. Το εξώδικο πήγε στον κύριο Τσίπρα και δικάζεται την Παρασκευή το πρωί".

"Δεν μπορεί μια ΔΕΚΟ να μπαίνει μέσα και να κάνει έργα και να τα επισπεύδει. Δεν έχει λειτουργήσει ο κανονισμός. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Είμαστε κατα της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Το κάνουμε για τη ζωή μας, για την ακεραιότητα μας και για το περιβάλλον μας. Μας ρώτησαν;", σημειώνει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου.

"Εμείς αυτόν τον χωρο τον είχαμε για γήπεδο. Δεν τον είχαμε για τους μετανάστες", συνεχίζει και καταγγέλει πως υπήρχαν " τοξικά σε εκείνο τον χώρο, τα έβγαλαν επιφανειακά και τώρα προχωρούν στην εγκατάσταση κοντέινερ. Τα ξέρουμε πολύ καλά όλα αυτά. Είναι άθλιες οι συνθήκες που φέρνουν τους ανθρώπους. Το ότι έχουν κοντέινερ και θα βάλουν μέσα τους ανθρώπους δεν σημαίνει τίποτα".

"Εμείς ως άνθρωποι το κατανοούμε από την άλλη μεριά δεν θελουμε να μείνουν στον Βοτανικό. Μας λένε οτι η περιοχή είναι με τους υποβαθμισμένους κατοίκους. Γι' αυτό ήθελαν να φτιάξουν και τεμένος εδώ", αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μπελιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ετοιμάζουν μηνύσεις και εξώδικα κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά παντός υπευθύνου και οι επιχειρηματίας και έμποροι της περιοχής, καθότι δεν επιθυμούν τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το πεδίον του Άρεως στον διαμορφωμένο χώρο του δήμου Αθηνών στην Αγίου Πολυκάρπου 89 στον Ελαιώνα.

Να τονίσουμε πως οι εργασίες συνεχίζονται για την εγκατάσταση των μεταναστών στον χώρο του δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα και μέχρι στιγμής έχουν στηθεί ήδη 66 κοντέινερ.

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος αντιδημάρχων του τμήματος Κτιριακών Έργων δήλωσε χθες στο Newsit ότι έχει γίνει εγκατάσταση συστήματος ύδρευσης και ηλεκτροδότησης αλλά δεν έχουν συνδεθεί ακόμα με τα κοντέινερ. Έχουν επίσης στήσει ολόκληρο αποχετευτικό σύστημα αλλά μεγάλο είναι το ζήτημα της εγκατάστασης κλιματιστικών.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου