Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Μητρόπουλος: Θα αυξηθούν τα «Όχι» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ




Κατά των πρόωρων εκλογών και υπέρ σχηματισμού άλλης κυβέρνησης υπό τον Αλ. Τσίπρα τάχθηκε ο Αλ. Μητρόπουλος, προβλέποντας αύξηση των "Οχι" από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόβλεψη ότι θα αυξηθούν οι αρνητικές ψήφοι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη ψήφιση του νέου μνημονίου από τη Βουλή, εξέφρασε το πρωί ο Αλέξης Μητρόπουλος. 
Παράλληλα, τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα το σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. 
«Διαβλέπω ότι περισσότεροι βουλευτές, αυτή τη φορά, θα έχουν συνειδησιακό δίλημμα...» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «εκλογές δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση. Ούτε συνέδριο πρέπει να γίνει, καθώς θα πρόκειται για αυτοαναίρεση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει σαφείς υπερκομματικές πρωτοβουλίες, με πρόσωπα ειδικού κοινωνικού και επιστημονικού κύρους. Όσοι συστήνουν στον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές, είναι προς βλάβην του».
Αφού χαρακτήρισε ως "μανιφέστο ακραίου θατσερικού νεοφιλελευθερισμού" τη συμφωνία με τους δανειστές, ο αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο κακό στον λαό μας... Μετά την αποτυχία της 20ης Φεβρουαρίου και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, δεν κοιτάς πως να βγεις εσύ καθαρός, αλλά πως με υπερβατικές διεργασίες να σώσεις τον λαό σου. Με πρωταρχικό τον πρωθυπουργό, πρέπει να γίνει μία κυβέρνηση υπερβατικών προσώπων για να διαπραγματευόμαστε συνεχώς με τους δανειστές και να διασώσουμε ότι μπορούμε» ήταν η εκτίμηση του αντιπροέδρου της Βουλής".


Πηγή : thetoc.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου