Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Μύδροι εκ των έσω κατά Ζωής για το Κανάλι της ΒουλήςΣφοδρή επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου -με βαριές εκφράσεις και αναφορές σε κλίμα χαφιεδισμού και σε μηχανισμό προπαγάνδας- εξαπολύει με ανοιχτή επιστολή του ο σύμβουλος προγράμματος και αναπληρωτής συντονιστής του Καναλιού της Βουλής, Αριστείδης Φατούρος.

Ειδικότερα, στη γραπτή αυτή καταγγελία του, ο κ. Φατούρος κατηγορεί μεταξύ άλλων την πρόεδρο της Βουλής ότι είναι υπεύθυνη για κρούσματα κατάχρησης εξουσίας, για επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού, για κλίμα χαφιεδισμού και καλλιέργεια φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Φατούρος ξεκινά την επιστολή του με τη φράση "Πράσσειν άλογα", και προσθέτει απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής:

"Η συνήχηση του τίτλου γνωστής ομάδας δημιουργικού κουκλοθεάτρου απηχεί δυστυχώς αυθεντικά τον τραγέλαφο στον οποίο έχει περιέλθει το κανάλι της Βουλής- και φοβούμαι ολόκληρη η Βουλή- κατά τη σύντομη περίοδο της θητείας σας".

"Η δημοφιλής σε 'εχθρούς και φίλους' μετωνυμία του σε 'κανάλι της Ζωής', καταδεικνύει τη βίαιη μετάλλαξη του σταθμού σε μηχανισμό προσωπικής προβολής και προπαγάνδας. Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας, η αποδόμηση του ενημερωτικού τομέα, η συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής και ο ακρωτηριασμός του πολιτιστικού - επιμορφωτικού προγράμματος, αλλοιώνουν βάναυσα τη φυσιογνωμία, το ύφος και το ήθος του καναλιού" συνεχίζει ο κ. Φατούρος.

Κλείνοντας δε την επιστολή του, ο κ. Φατούρος δηλώνει πως ο ίδιος θα εργαστεί κατά το μέτρο των δυνάμεών του "για την ανάταξη της απεχθούς, επαχθούς, επονείδιστης, αθέμιτης και μη βιώσιμης αυτής κατάστασης".

Η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει ενοχλήσει σχεδόν όλους τους υπαλλήλους του καναλιού της Βουλής, οι οποίοι έχουν ενημερώσει τους βουλευτές και τα κόμματα, ενώ σκληρή επίθεση εναντίον της προέδρου της Βουλής εξαπολύουν και η αντιπολίτευση.

Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη τόνισε σε δήλωσή της πως "ούτε η Βουλή ούτε το κανάλι της Βουλής αποτελούν ιδιοκτησία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου και οποιουδήποτε προέδρου", προσθέτοντας: "Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Αυτό πρώτα από όλα πρέπει να το αντιληφθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και να πάψει να περιορίζεται σε παράπονα τα οποία εκφράζει στο εσωτερικό των οργάνων του κόμματός του".

Και ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΝΔ άσκησε κριτική στην πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας: "Η άποψη ότι η προεδρία της κ. Κωνσταντοπούλου είναι μακράν η χειρότερη όλων των εποχών για την ελληνική Βουλή επιβεβαιώνεται δυστυχώς κάθε μέρα. Το κανάλι της Βουλής έχει εξελιχθεί σε κανάλι της κ. Ζωής".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός επισήμανε ότι "τόσο η ΕΡΤ όσο και το κανάλι της Βουλής δεν πρέπει να ανήκουν σε πρόσωπα ή σε κόμματα, ούτε να εφαρμόζονται προσωπικές ή κομματικές πολιτικές".


megatv.comΑντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου