Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Επικριτικός προς την Ελλάδα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ



Επικριτικός προς την Ελλάδα για τους χειρισμούς της στον τρόπο που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό, ήταν ο  επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Βανσάν Κοστέλ.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ άσκησε έντονη κριτική στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει έως τώρα η χώρα μας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, επισημαίνοντας την απουσία συντονισμού και κεντρικής διαχείρισης της κρίσης.

Παράλληλα είπε πως μέχρι στιγμής καμία Αρχή δεν έχει αναλάβει τη συνολική ευθύνη για τα παραπάνω. Επισήμανε να αναβαθμιστεί σε ένα ψηλότερο επίπεδο ο ρόλος της Ελλάδας, άτι που θα συμβεί με τη συνεργασία πολλών υπουργείων.

Ο κ. Κοστέλ πάντως αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει περισσότερη χρηματοδοτική στήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων. Ενδεικτικά τόνισε ότι τα χρήματα που λαμβάνει η χώρα μας αρκούν για τη φιλοξενία 10.000 έως 15.000 ανθρώπων ανά έτος, τη στιγμή που έως τώρα οι αφίξεις του 2015 ανέρχονται σε περίπου 109.000.

Ο αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας χαρακτήρισε επονείδιστες τις συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται οι άνθρωποι που φτάνουν στη χώρα μας. Υπογράμμισε ότι χρειάζονται εγκαταστάσεις στέγασης και σίτισης των αφιχθέντων, καθώς οι λύσεις που έχουν βρεθεί ως τώρα είναι συνήθως προϊόν πρωτοβουλιών εθελοντών, και συχνά είναι προσωρινές ή ανεπαρκείς.


kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου