Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ποτάμι: Πρωτοβουλία για πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ




Στην κατάθεση μέσα στον Σεπτέμβριο, πρότασης μομφής κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής τόνισε: «Θεωρούμε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθ’ ότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού «οι βουλευτές ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει τον Σεπτέμβριο, σε ολομέλεια, αν θα έχει για πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι».

Αναφορικά με την επικείμενη ψηφοφορία, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι οι βουλευτές του κινήματος επιβεβαίωσαν την παλαιότερη απόφασή τους. «Θα κινηθούμε όλοι σαν μία γροθιά», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεδομένου ότι η χώρα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι δεν στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά ψηφίζει τη συμφωνία που φέρνει ο πρωθυπουργός γιατί θα μας κρατήσει στο κέντρο της Ευρώπης.

Γ. Αμυράς

Σε ανάρτησή του στη σχετική ομάδα στο υπέρ της πρότασης μομφής κατά της ΠτΒ, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ. Αμυράς, επισήμανε/;

Εμείς οι βουλευτές του Ποταμιού συμμεριζόμαστε από καιρό την αγωνία και τον προβληματισμό σας, διαβάσαμε την επιστολή σας και πριν λίγο αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ να πάρει το Ποτάμι πρωτοβουλία ώστε να κινήσει ΑΜΕΣΑ τις διαδικασίες για να συγκεντρωθούν 50 (ή και περισσότερες) υπογραφές προκειμένου να κατατεθεί σε κατάλληλο χρόνο Πρόταση Μομφής κατά της ΠτΒ για τους λόγους που κι εσείς αναφέρετε. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέθεσε στους βουλευτές Γ. Μαυρωτά και Γ. Αμυρά να έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα κόμματα για τη δρομολόγηση της διαδικασίας συλλογής υπογραφών. Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.]


Πηγή : Nooz.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου