Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Σύνοδο G7 σε αναμονή παρέμβασης Ομπάμα για την Ελλάδα



Στη Βαυαρία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του G7, έφτασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται να κάνει παρέμβαση για το θέμα της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να επικρατήσει το θέμα της Ελλάδας στη σύνοδο, ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα το θέσει και στη διμερή συνάντηση που θα έχει με την κ. Μέρκελ αλλά και στη σύνοδο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ομπάμα θα ηγηθεί μαζικών προσπαθειών να μεταπειστεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Αυτό σημαίνει ότι θα το θέσει ο ίδιος αλλά θα είναι μαζί του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και η σύμβουλός του για οικονομικά θέματα κ. Άτκινσον, η οποία υπήρξε σύμβουλος του Στρος Καν την περίοδο του πρώτου Μνημονίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ελλάδα επηρεάζει και την αμερικανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Ως εκ τούτου ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν αποκλείεται να έχει συνομιλίες και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο της συνόδου, αναμένεται να ζητήσει και από την Αθήνα και από τους δανειστές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε λίγο μετά 6:15 (τοπική ώρα/ 7:15 ώρα Ελλάδας) στο Μόναχο και ο Αμερικανός πρόεδρος έγινε δεκτός από κατοίκους που φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ στην κοινότητα Κρουν των βαυαρικών Αλπεων, όπου βρίσκεται ο Πύργος Ελμάου. Εκεί θα φιλοξενηθεί αργότερα και η σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των επτά οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου