Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κάποιος σοβαρός να πει τι θα γίνει με τις τράπεζες; Θα πληρωθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι;



Κώστας Βουκελάτος

Εχθές στην βουλή δεν ακούστηκε τίποτα και από κανένα ομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ κάτι καθησυχαστικό για το θέμα της ταμειακής ρευστότητας στις τράπεζες.

Είναι εντελώς ανεύθυνο και δεν είναι το μοναδικό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει ο ιδιωτικός τομέας ανενημέρωτος για τις εξελίξεις και για το μέλλον που τον περιμένει.

Κανένας δεν μίλησε ανοιχτά στον ελληνικό λαό που είναι τρομερά ανήσυχος δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι οι λογαριασμοί στις τράπεζες τα ΑΤΜ και τα γκισέ των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά και χωρίς πρόβλημα αύριο Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.

Κάποιοι έχουν ξεχάσει μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση ότι είναι τέλος του μήνα και πληρώνονται εκτός από του πελάτες υπαλλήλους του δημοσίου και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από το μικρό μαγαζάκι μέχρι την μεγάλη εταιρία.

Κάποιοι έχουν αδιαφορήσει και δεν τους ενδιαφέρει να ενημερώσουν τα εκατομμύρια των εργαζομένων και επιχειρηματιών του ιδιωτικού τομέα ότι πηγαίνοντας στα ΑΤΜ από αύριο θα πάρουν κανονικά τον μισθό τους και θα μπορούν οι επιχειρηματίες να πληρώσουν τους πιστωτές τους και τις υποχρεώσεις τους.

Θα πληρωθούν ότι επιταγές κινούνται ακόμα στην αγορά και όσα γραμμάτια κινούνται ακόμα, θα πληρωθούν δόσεις, θα αφήσουν να γονατίσει η μοναδική πηγή χρηματοδότησης του δημοσίου και των ταμείων της χώρας ο ιδιωτικός τομέας.

Εάν τολμήσουν να παγώσουν την αγορά με το κλείσιμο τραπεζών η αγορά δεν θα ανακάμψει και τα χρέη σε μισθούς και υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα θα γονατίσει όλο τον ιδιωτικό τομέα που έχει διαλύσει εδώ και 5 χρόνια, μέχρι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου