Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ξαφνικές αποφάσεις για την τύχη μας : Πώς ο Χουλιαράκης έμαθε από το twitter ότι γίνεται δημοψήφισμα



Εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν περισσότερο από κάθε άλλον, από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα, ήταν η ίδια η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και συγκεκριμένα ο Γιώργος Χουλιαράκης σύμφωνα με το Bloomberg.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη βελγική πρωτεύουσα, οι Ελληνες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ ήταν κλεισμένοι στο κτίριο της Κομισιόν. Εβαζαν τις τελευταίες πινελιές στην συμφωνία με τους δανειστές που έδειχναν να υποχωρούν και να έρχονται πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις.
Τότε ο Γιώργος Χουλιαράκης πληροφορήθηκε μέσω Twitter για την απόφαση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, συνειδητοποιώντας στην πραγματικότητα ότι ήταν μάταιες οι προσπάθειες που κατέβαλε η διαπραγματευτική ομάδα.

Μετά από λίγο, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από την αίθουσα, με τις ενέργειες για την επίτευξη συμβιβασμού να έχουν καταστραφεί.

Στη συνέχεια, οι διαπραγματευτές της Κομισιόν τηλεφώνησαν στον πρόεδρό τους, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν ήξερε ούτε εκείνος για το δημοψήφισμα σύμφωνα με αξιωματούχο.

Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε στο Bloomberg ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή η διάθεση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν σχετικά θετική. Έφταναν σε μία συμφωνία για μία κοινή πρόταση η οποία θα παρουσιαζόταν την επόμενη ημέρα στο Eurogroup.

Πρόκειται για την πρόταση στην οποία αναφέρθηκε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έπειτα από το πρώτο μέρος της χθεσινής σύσκεψης των υπουργών Οικονομικών. Σε αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg, οι δανειστές είχαν κάνει πίσω σε κάποια θέματα, εγκαταλείποντας το αίτημα για την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.



Πηγή:  iefimerida.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου