Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ



Διεκδικούν καταβολή δεδουλευμένων, αποπληρωμή δαπανών για εκτός έδρας μετακινήσεις, ενώ καταγγέλουν και την παλαιότητα των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Αθήνα και από την προσεχή Πέμπτη στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ανέστη Κουκουρίκο, διεκδικούν καταβολή δεδουλευμένων, αποπληρωμή δαπανών για εκτός έδρας μετακινήσεις, ενώ καταγγέλουν και την παλαιότητα των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη.

«Η κατάσταση οξύνεται γιατί υπάρχουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, ενώ λόγω καλοκαιριού αυξάνεται η κίνηση και δεν μπορούμε να πάμε στα επείγοντα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Το Σωματείο της Θεσσαλονίκης έκανε 'έρανο' μεταξύ των εργαζομένων για να μαζέψει 3.500 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΚΑΒ. Αγοράσαμε, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που μαζέψαμε, κολάρα, χαρτί για τις καρτέλες ακόμη και αντιψυκτικό που είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο» επισημαίνει ο κ. Κουκουρίκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 20-22 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, άλλα τόσα στην απογευματινή και λιγότερα κατά τη βραδινή.

«Αν χαλάσει ένα από αυτά, δεν υπάρχει εφεδρικό για να το αντικαταστήσει. Υπάρχουν 25-30 ασθενοφόρα που δεν λειτουργούν γιατί είναι χαλασμένα. Επειδή, τώρα το καλοκαίρι, όλη η Ελλάδα είναι τουριστική περιοχή, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ασθενοφόρα. Για παράδειγμα, στη Χαλκιδική υπάρχουν επτά ασθενοφόρα και από αυτά λειτουργούν μόνο τρία ή τέσσερα λόγω έλλειψης προσωπικού. Επειδή τα περισσότερα περιστατικά από τη Χαλκιδική μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να μείνει η Χαλκιδική οκτώ ώρες χωρίς ασθενοφόρα. Πέρσι, στη Χαλκιδική υπήρξαν 1-2 περιστατικά ανακοπών που δεν τα προλάβαμε. Δηλαδή, εκτός από τα παλιά και χαλασμένα ασθενοφόρα υπάρχει και σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Στη Θεσσαλονίκη έφυγαν από το ΕΚΑΒ, λόγω συνταξιοδότησης, 20 εργαζόμενοι και μάθαμε ότι θα προσληφθούν μόνο οκτώ. Αν σκεφτείτε ότι τώρα το καλοκαίρι κάποιοι φεύγουν στα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν εκεί, καταλαβαίνετε ότι η Θεσσαλονίκη μένει ακάλυπτη» τονίζει ο κ. Κουρουρίκος.

Τέλος, επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν μισθό 700-800 ευρώ, καταβάλλουν μόνοι τους τη δαπάνη για τις μετακινήσεις και τη διαμονή εκτός έδρας, η οποία δεν έχει αποπληρωθεί εδώ και έναν χρόνο και ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα Σαββατοκύριακα.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου