Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Μεγάλη πυρκαγιά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο



Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 8 το βράδυ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην συνοικία του Αγίου Μέμνονα. Μεταξύ άλλων στάχτη έγινε το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Sun Hall, καθώς και τεράστιες εκτάσεις άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν οχήματα από τα κατεχόμενα, καθώς και στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έφτασε από την Τουρκία αεροσκάφος πυρόσβεσης. Τελικά, όμως, δεν κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβασή του και επέστρεψε πίσω.

Η πυρκαγιά πλησίασε την Κάτω Δερύνεια, η οποία συνορεύει με τη Δερύνεια, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμμοχώστου να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας, συγκεντρώθηκε κόσμος, παρακολουθώντας με αγωνία από απόσταση 2-3 χιλιομέτρων την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Λόγω του κινδύνου να αντιστραφεί η πορεία του ανέμου και η φωτιά να κατευθυνθεί προς τις ελεύθερες περιοχές, η Πυροσβεστική Δύναμη θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλο το βράδυ.

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβίβασε προς την τουρκοκυπριακή πλευρά την ετοιμότητά της να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, τη στιγμή που της ζητηθεί να προσφέρει τη βοήθειά της.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου