Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Καμμένος: Συμφωνία έως 18 Ιουνίου ή ποτέ



«Συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ή ποτέ», διεμήνυσε χθες ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και θεσμών, η κυβέρνηση θα σταματήσει την εξυπηρέτηση των δανείων προς ΔΝΤ και ΕΚΤ προκειμένου να καλύψει μισθούς και συντάξεις στο εσωτερικό. «Δεν είμαστε πλέον σε θέση, γι’ αυτό δεν πληρώσαμε την τελευταία δόση του ΔΝΤ, να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ», επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας («είναι ζήτημα λεπτών», είπε), ενώ περιέγραψε –σε πείσμα των πληροφοριών από το εξωτερικό– συνολική συμφωνία με έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα: «Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι ουσιαστικά το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μία συμφωνία για το σύνολο πλέον των οφειλών, που θα είναι όχι προς το ΔΝΤ και τον ESM, αλλά προς τον EFSF».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος επέμεινε στη μη κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, αμφισβητώντας μάλιστα ότι το μέτρο περιλαμβάνεται στις κυβερνητικές προτάσεις. «Ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης», ανέφερε, εξηγώντας ότι το ποσό που θα «εξοικονομηθεί» για τον προϋπολογισμό δεν υπερβαίνει τα 80 εκατ. Προεξόφλησε, ωστόσο, αλλαγή της φορολογικής επιβάρυνσης για είδη πολυτελείας. «Δεν μπορεί να βρίσκεται στο 6% ο φόρος για να πίνει ο άλλος σαμπάνια των 2.000 ευρώ στη Μύκονο», ανέφερε.



Έντυπη Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου