Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τζακούζι, επιχρυσωμένα αγάλματα και ψηφιδωτά στο σπίτι δικαστικού λειτουργού


του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Εντυπωσιάζει η πολυτέλεια και τα έντονα κιτς χαρακτηριστικά στο διαμέρισμα δικαστικού λειτουργού που κατηγορήθηκε το 2004, για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα, όπως αναδεικνύεται από φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο ίδιος σε

διαδικτυακό τόπο μικρών αγγελιών.


Πολυτελή τζακούζι με «χρυσά» αγαλματίδια, καθρέφτες και κιονόκρανα, ψηφιδωτά στο δάπεδο, νιπτήρες με μάρμαρο, νέα μικρά αγάλματα και επίχρυσες βρύσες, κρεβάτια που θυμίζουν περίοδο …. Λουδοβίκου και άλλα αντικείμενα που προκαλούν ερωτήματα για τον τρόπο ζωής και τα έσοδα ενός δικαστικού λειτουργού που έκρινε εκατοντάδες υποθέσεις.

Σύμφωνα με την αγγελία το διαμέρισμα 5ου ορόφου σε κεντρική περιοχή της Αθήνας είναι 150 τμ και η τιμή πώλησης προσδιορίζεται στα 290.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα σημαντική εξέλιξη φέρεται να έχει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος, που αποκαλύφθηκε προ πέντε ετών, με την συμμετοχή ιδιωτών και δικαστικών λειτουργών κι αφορούσε κυρίως παράτυπες πράξεις πλειστηριασμούς ακινήτων όπως κι άλλες παράνομες πράξεις.

Την Παρασκευή το μεσημέρι κρίθηκε προφυλακιστέος ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιακωβος Γιοσάκης που φερόταν εμπλεκόμενος και σε αυτή την υπόθεση ως «σύμβουλος» των ιδιωτών που προχωρούσαν στα τρυκ με τα ακίνητα.

Ο κ. Γιοσάκης είχε φυλακισθεί για συμμετοχή και στο «πρώτο» παραδικαστικό κύκλωμα που είχε αποκαλυφθεί το 2004, το οποίο φρόντιζε για ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση επιχειρηματιών, εμπλεκομένων σε υποθέσεις ναρκωτικών κι αρχαιοκαπηλίας κι άλλων.

Την ίδια στιγμή της Δευτέρα κρίνεται το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει υποβάλλει ο δικηγόρος κ Δημήτρης Παρασκευόπουλος που θεωρείται ο άνθρωπος που είχε αποκαλύψει την δράση του νεώτερου παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο κ Παρασκευόπουλος είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση διαχείρισης ακινήτων στην περιοχή της Αιξωνής.





Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου