Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας βλέπει ότι Υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα



Με το κλίμα κάτι παραπάνω από βαρύ, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις με τους δανειστές και την αδυναμία εξεύρεσης μια συμβιβαστικής λύσης ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την εμμονή των δανειστών σε σκληρά υφεσιακά μέτρα και διαμηνύει προς εταίρους και δανειστές πως η κυβέρνηση είναι μεν έτοιμη για συμβιβασμό, όχι όμως να ρίξει κι άλλο το βιοτικό επίπεδο των μισθωτών και των συνταξιούχων ύστερα από πέντε χρόνια περικοπών.

Ο Πρωθυπουργός σε αναφέρει χαρακτηριστικά στην Εφημερίδα των συντακτών:

Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια.
Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό. Αν όμως κάποιοι εκλάβουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν: Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε.



Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου