Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Spiegel: Η Μέρκελ πρέπει να «διώξει» τον Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις
«ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ»

Να βάλει στο περιθώριο τον υπουργό Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα «ζητά» από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το γερμανικό περιοδικό Spiegel με σημερινό του δημοσίευμα

Το περιοδικό κάνει μία αναδρρομή στο 1990 και τη συνθήκη επανένωσης του Βερολίνου, κάτι το οποίο όπως επισημαίνει «πρέπει να ανασύρει στη μνήμη του ο κ.Σόιμπλε, καθώς κόστισε στη Γερμανία μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια».

«Είχε συνάψει μία συμφωνία με μία χώρα που έχει το ίδιο νόμισμα με τν Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας, και παρά το γεγονός ότι όλες οι παράμετροι ήταν αντίθετες, ωστόσο εισηγήθηκε αυτό το νόμισμα. Η χώρα ήταν για πάνω από δέκα χρόνια βυθισμένη στη διαφθορά και ήταν κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική. Ηταν χρεοκοπημένη», τονίζει το Spiegel.

Και συμπληρώνει: «Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε υπέγραψε. Και μετά ήρθαν οι πανηγυρισμοί. Η χώρα μετονομάστηκε σε DDR (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας), η σύμβαση ονομάστηκε Συνθήκη Επανένωσης και σε όλη τη χώρα δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αυτή η πράξη ήταν αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λειτουργεί με την ίδια ζωντάνια για τη διάσπαση της Ευρώπης, όπως και για την επανένωση της Γερμανίας πριν από 25 χρόνια»

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ήταν η Ελλάδα του σήμερα. Η χώρα οικονομικά ήταν στο τέλος της. Ωστόσο, αντί να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της ενότητας στην Ευρώπη, ο Σόιμπλε προετοιμάζει στο Υπουργείο του σχέδια για Grexut και προσπαθεί να πείσει και άλλους ευρωπαίους εταίρους να κάνουν το ίδιο. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπεριφέρεται σαν αρχηγός. Το μήνημά του: Η Ελλάδα πρέπει να παραδοθεί», προσθέτει μεταξύ άλλων το περιοδικό.

Και καταλήγει: Θα ήταν ωραίο αν ο Σόιμπλε θυμηθεί τι έκανε πριν από 25 χρόνια. Αν δεν το κάνει, θα ήταν καλύτερο η Άνγκελα Μέρκελ να τον αποσύρει πραγματικά -όπως άλλωστε φημολογείται- από τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα. Έτσι, η Μέρκελ θα αναδειχθεί σε ό,τι κατά το παρελθόν έχει αρνηθεί: ότι είναι η μεγαλύτερη οραματίστρια της Ευρώπης»


Πηγή : ethnos.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου