Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η Νέα Δημοκρατία μετατρέπετε από τις μεταγραφές σε πολιτικό μόρφωμα χωρίς ιδεολογία και η διάσπαση είναι κοντά





του Γιάννη Αθανασίου

Διαβάζω σε δημοσιεύματα φιλικού προς τον κεντροδεξιό χώρο ότι ο Σαμαράς ετοιμάζει μεταγραφές και ποιοι είναι οι υποψήφιοι;

Γιάννης Σγουρός, Μιχάλης Χρυσοχοίδης!!!

Φημολογείται για έντονο φλερτ  μεταξύ του Σαμαρά και των δύο υποψηφίων ώστε να περάσουν στον κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και αναρωτιέμαι που το πάει ο Σαμαράς; Τι θέλει να κάνει; Ποιο θα είναι το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας;

Οι πρώτες μεταγραφές ήταν το 2012 όταν ο Σαμαράς έφερε στην Νέα Δημοκρατία εκπροσώπους καθαρά της δεξιάς Γεωργιάδη - Βορίδη - Πλεύρη και μάλιστα παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές με την κεντροδεξιά Βορίδης και Πλεύρης ήταν επιτυχημένες μεταγραφές γιατί η σοβαρότητα τους και ο λόγος τους ειδικά του Βορίδη είχαν και έχουν καλό αντίκτυπο στους εναπομείναντες ψηφοφόρους του κόμματος. Αντίθετα η περίπτωση Άδωνι Γεωργιάδη για τους σοβαρούς της παράταξης είναι κακό δείγμα μεταγραφής σε ένα σοβαρό κόμμα όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή ο Άδωνις δεν ταιριάζει στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά μετά και από αυτά τα δημοσιεύματα έβραζε που έβραζε το εσωτερικό της παράταξης τώρα θα φύγει το καπάκι και θα γίνει έκρηξη και έχει αργήσει να γίνει για να γίνει η παράταξη δύο ακόμα και τρία κομμάτια.

Με τα όσα συμβαίνουν και ακούγονται στην Νέα Δημοκρατία θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου η διάσπαση αυτής της μεγάλης παράταξης διότι μπορεί ο Σαμαράς να πιεστεί να φύγει αλλά δεν θα φύγει μόνος του θα πάρει μαζί του και το καθαρά δεξιό και ακροδεξιό κομμάτι της παράταξης διασπώντας την και ολοκληρώνοντας αυτό που έκανε το 1993, δηλαδή να της δώσει την χαριστική βολή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπορούσε εάν δεν την πουλούσε η ίδια ξαφνικά χωρίς ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που την στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια της να παίξει δυνατό ρόλο στο μάζεμα της κεντροδεξιάς αλλά κάηκε νωρίς και έτσι πάμε για την γέννηση άλλον σχημάτων χωρίς καμένους ηγέτες.

Είναι σίγουρο και θυμηθείτε με ότι η κεντροδεξιά ψάχνει τον χώρος της σε ένα νέο σχήμα με ένα νέο όνομα νέους ανθρώπους χωρίς οικογενειοκρατία και μάλιστα οι παλιοί όπως ο σύνδεσμος 74 έχει και αυτός τον ρόλο του σε αυτή την προσπάθεια εκτός εάν ο Καραμανλής αποφασίσει ότι θα ηγηθεί στην παράταξη για να μην διαλυθεί και αν ενώσει.

Εάν πάνε όπως φαίνονται όμως τα πράγματα ο Σαμαράς θα τραβήξει τον δρόμο του αρχηγός όπως θέλει να είναι σε ένα καθαρά δεξιό κόμμα και η κεντροδεξιά με άλλους εκφραστές και ηγέτες θα τραβήξει τον δρόμος της.

Και μην νομίζεται ότι θα κυριαρχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας γιατί σε λίγους μήνες αμέσως μετά το καλοκαίρι έρχεται και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η κάθε συνιστώσα θα τραβήξει τον μοναχικό της δρόμο γιατί ο Τσίπρας έχει πολιτικό μέλλον οι συνιστώσες του όμως όχι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου