Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Το Κινέζικο Range Rover Terios…


Το ότι οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες, χωρίς καμία άδεια, αντιγράφουν μοντέλα των ανταγωνιστών τους είναι, λίγο-πολύ γνωστό.
Συνήθως θύματα αυτών των αντιγραφών, πέφτουν πολυτελή αυτοκίνητα, με την BMW να είναι ένα από τα συχνότερα.
Η εταιρεία Yuelang όμως το προχώρησε ακόμα παραπέρα, βάζοντας την δική της πινελιά. Πήρε το βασικό σχέδιο του Range Rover E-Vogue και δημιούργησε ένα μικρότερο μοντέλο, σε μέγεθος Daihatsu Terios.

Το CΝEVROVER –όπως χαρακτηριστικά το έχουν ονομάσει- είναι ηλεκτρικό (!) και του έχουν τοποθετήσει τα σήματα της Land Rover, και της BMW στις ζάντες… Το εσωτερικό του τώρα, μάλλον είναι δικής τους σχεδίασης (δε μας θυμίζει κάτι) ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι ξύλινες επενδύσεις!


Σημειώστε πως το θέμα των Κινέζικων αντιγραφών έχει απασχολήσει και νομικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες προς το παρόν, έχουν καταφέρει μόνο να μην εξάγονται οι… μαϊμούδες εκτός Κίνας.
Και αυτό έγινε όταν κάποιοι εισήγαγαν τέτοια μοντέλα, σε Ευρώπη και Αμερική. Μέσα στην αγορά της Κίνας όμως του 1.357.380.000 καταγεγραμμένου πληθυσμού, όποιος θέλει μπορεί να αντιγράφει, ή ακόμα και να κλέβει τεχνολογίες από τους άλλους και να τα εφαρμόζει στα «δικά του» προϊόντα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται απο την Κίνα, το αυτοκίνητο όταν βγει στην παραγωγή, δε θα ξεπερνάει τα 100.000 Γουάρ, δηλαδή περίπου 15.000€!





Πηγή : newsauto.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου