Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η απουσία σοβαρότητας και ποιότητας στελεχών στο ΥΠΟΙΚ έκαψε την Ν.Δ. καίει και τον ΣΥΡΙΖΑ




του Κώστα Βουκελάτου

Το μπάχαλο με τον ΦΠΑ δείχνει το πόσο ερασιτέχνες ανόητοι και επικίνδυνοι είναι στο ΥΠΟΙΚ και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κανένας σχεδιασμός για τίποτα και πέφτουν οι προτάσεις για ΦΠΑ ανεξέλεγκτα χωρίς σοβαρή σκέψη για τις συνέπειες, με τις αντιδράσεις των δανειστών στην Ευρώπη και σοβαρών επιχειρηματικών στην χώρα μας να είναι έντονες και η ανησυχία τους για το μέλλον της οικονομίας στην χώρα μας έκδηλη.

Ποιος νοήμων νους θα έπαιρνε στα σοβαρά την  ανεφάρμοστη πρόταση για διπλό συντελεστή σε προϊόντα και υπηρεσίες σε περίπτωση που κάποιος πλήρωνε με κάρτα, δηλαδή για το ίδιο προϊόν αν κάποιος πλήρωνε με μετρητά θα είχε ΦΠΑ 18% ενώ αν πλήρωνε με κάρτα θα είχε 15%; Γελοιότητες και επικίνδυνοι ατσαλοσύνη τα πειράματα στην πλάτη της χώρας δυστυχώς συνεχίζονται και από την νέα κυβέρνηση με θύματα τους Έλληνες και την ελληνική οικονομία.

Πραγματικά αναρωτιέμαι εάν παραμένουν στο ΥΠΟΙΚ οι προηγούμενοι σύμβουλοι του Στουρνάρα που είχαν εμπνευστεί τον φόρο στα καύσιμα, το ΕΝΦΙΑ και άλλες τέτοιες καταστροφικές για την Ελληνική οικογένεια και την χώρα τραγικές αποφάσεις; Και όπως έχουμε καταλάβει όλοι ο ΕΝΦΙΑ που έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. παραμένει ως μέτρο και στην νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (που μας καλούσε προεκλογικά να μην το πληρώσουμε) και όταν θα μας καλέσουν να πληρώσουμε θέλω να δω πόσοι από εμάς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν!!!

Εάν δεν είναι οι ίδιοι τραγικοί σύμβουλοι της προηγούμενης κυβέρνησης τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στελεχών στο ΥΠΟΙΚ αφού βρίσκουν μυαλά με βλακωδέστατη και παράλογη λογική και οι πρώην και οι νυν και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την οικονομία της χώρα γενικότερα.

Σκεφτείτε δύο γιαγιάδες σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό η νησί να πηγαίνει να αγοράσει Γάλα και να το αγοράζει με ΦΠΑ 10% ενώ ο τουρίστας που έχει πιστωτική κάρτα να το αγοράζει με ΦΠΑ 6%; Βρείτε μας αυτό το μυαλό που το σκέφτηκε να γίνει θέαμα για να βλέπει ο κόσμος μέχρι που μπορεί να φτάσει η Βλακεία και να την αποφεύγει.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο Βαρουφάκης πίστευε σε αυτή την ηλίθια ιδέα και ήταν περήφανος για αυτή την ιδέα την διαλαλούσε ως το πρώτο καινοτόμο σχέδιο και την ίδια στιγμή η ελληνική αντιπροσωπεία έτρωγε "σφαλιάρες" από το Brussells Group για αυτή την ηλίθια ιδέα.

Φυσικά η κυβέρνηση τώρα παίρνει πίσω κακήν κακώς το σχέδιο και δεν είναι η πρώτη φορά, σχέδιο που η ίδια είχε προτείνει και τώρα αναζητά νέους συντελεστές στον ΦΠΑ και μετά θέλουν να μας πάρουν στα σοβαρά οι δανειστές και να μας ξανά δανείσουν.

Δεν υπάρχει θεραπεία κυρίες και κύριοι  λείπει η σοβαρότητα και η ποιότητα στα κυβερνητικά στελέχη και ειδικά στα στελέχη που διαλέγονται να παίξουν ενεργό ρόλο στο Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να ορθοποδήσει η οικονομία της χώρας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου