Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις



Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αθήνα πρέπει να λάβει «πολύ δύσκολες αποφάσεις» έστειλε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, μετά το τέλος της συνόδου της G7 στη Δρέσδη, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η G7 ασχολήθηκε με το ζήτημα της Ελλάδας και κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις συνομιλίες για την ελληνική υπόθεση να «μετακινηθούν» από τις θέσεις τους για να αποφευχθεί μια «κρίση».

«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να μετακινηθούν» από τις θέσεις τους, είπε ο Λιού, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρέπει να ληφθούν «πολύ δύσκολες αποφάσεις» από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως είπε, η συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται σε ενέργειες που θα αναλάβει η ελληνική πλευρά και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Λιου απηύθυνε έκκληση να «επιλυθεί» το πρόβλημα και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος «προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας».

Αναφερόμενος, δε, στο ενδεχόμενο ενός Grexit, o Αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Από πλευράς του, μιλώντας επίσης από τη Δρέσδη, μετά τη σύνοδο της G7, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σενάριο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Δεν υπάρχει σενάριο για Grexit», είπε χαρακτηριστικά ο Σαπέν στους δημοσιογράφους.



Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου