Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τριτοκοσμικές εικόνες και συμπεριφορές : Με το ζόρι γάμος 17χρονης με 57χρονο


Χωρίς να είναι διάσημοι, ο γάμος τους αποτελεί το πιο πολυσυζητημένο γεγονός της χρονιάς στη Ρωσία. Ο λόγος για μια 17χρονη μαθήτρια και τον 47χρονο συνταγματάρχη της Αστυνομίας στην Τσετσενία.
Από τη στιγμή που την έκανε 2η σύζυγό του, η προσοχή στράφηκε στην πολυγαμία, καθώς δεν επιτρέπεται από τον ρωσικό νόμο.

Η Τσετσενία όμως για πολλούς δεν είναι Ρωσία, καθώς έχει τα δικά της ήθη και τους δικούς της νόμους και υπακούοντας στον λόγο του Ramzan Kadyrov.

Ο γάμος θα γινόταν επειδή το είπε ο Ramzan Kadyrov. Η ατμόσφαιρα το Σάββατο ήταν τεταμένη στον "γάμο της χιλιετίας".

Η νύφη Louisa Goilabiyeva, γνωστή και ως Kheda, με τα όμορφα καστανά μάτια, το γλυκό χαμόγελο και τα χρυσά μαλλιά δεν χαμογέλασε ούτε μια φορά.

Βάσει σχολίων φίλων της στα social media, ο σύζυγός της συνταγματάρχης Nazhud Guchigov είχε απειλήσει με αντίποινα τη φτωχή οικογένειά της αν δεν του επέτρεπαν να την παντρευτεί την ημέρα των 17ων γενεθλίων της, την 1η Μαΐου.

Ο γαμπρός έχει την ίδια ηλικία με τον πατέρα της που είναι δάσκαλος χωρίς διασυνδέσεις στην ηγεσία της Τσετσενίας.

Η 17χρονη γνώριζε πως ο σύζυγός της έχει γυναίκα και παιδιά. "Έτσι έγινε και θα τον παντρευτώ", σημείωσε στο Russian Life News.


Το δράμα συζητήθηκε ευρέως στο Facebook, το Twitter και το Instagram, με μια φίλη της να δηλώνει: "Είναι παντρεμένος και έχει παιδιά. Εκείνη είναι νεότερη από τα παιδιά του.

Οι γυναίκες της Τσετσενίας δεν έχουν δύναμη. Δεν έχει να περιμένει βοήθεια από πουθενά. Η Kheda του είπε πως έχει έναν φίλο, αλλά δεν τον ένοιαξε. Λένε ότι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου".

Οι Ρώσοι μπλόγκερ αντέδρασαν με οργή, με πολλούς να γράφουν πως ο συνταγματάρχης ανάγκασε τη νέα γυναίκα να πέσει στο κρεβάτι του.

Ο ακτιβιστής Kheda Saratova συναντήθηκε με τον Nazhud Guchigov λίγες ημέρες πριν από τον γάμο του. "Δεν είπε ότι αγαπούσε το κορίτσι. Είναι φυσιολογικό στην Τσετσενία να μην μιλάνε για αγάπη.

Ανέφερε ότι η πρώτη του γυναίκα πήγε στην αγορά και αγόρασε δώρα για τη νύφη και πως η προσοχή των media στον γάμο τους τον ενόχλησε και τον ντρόπιασε", σημείωσε στο The Daily Beast.

Ακόμα και αν η 17χρονη ήθελε να ξεφύγει και να ευτυχήσει με ένα αγόρι της ηλικίας της, ο Nazhud Guchigov δεν θα το επέτρεπε ποτέ, όπως και κανένας αξιωματούχος του Ramzan Kadyrov.

"Το κράτος δικαίου δεν υπάρχει στην Τσετσενία όταν πρόκειται για φίλους του Ramzan Kadyrov", σημείωσε ο Sergei Babinets, μέλος του Joint Mobile Group, οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ερωτηθεί για τις δυνάμεις του Ramzan Kadyrov που τον περασμένο Δεκέμβριο έδιωχναν από την Τσετσενία τους επικριτές του, είχε δηλώσει πως "στη Ρωσία όλοι πρέπει να υπακούν στους νόμους".

Η Τσετσενία ωστόσο φαίνεται πως έχει το δικό της σύμπαν μέσα στη Ρωσία, όπου ο αγαπημένος βοηθός του Πούτιν δεν σέβεται τον νόμο και αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεις επιβολής των νόμων.

Οι άντρες του Ramzan Kadyrov έχουν τη δύναμη να κάνουν ό,τι θέλουν και η 17χρονη ήξερε πως ο μελλοντικός σύζυγός της ήταν ένας από αυτούς.

"Δικαιολογώντας αυτόν τον σκανδαλώδη γάμο, η Ρωσία απέδειξε την ηθική κατάπτωση", σημειώνει ο ανταποκριτής της τηλεόρασης Rain Timur Olevsky, τονίζοντας πως "επιστρέφουμε αιώνες πίσω στην ηθική ανάπτυξη".



Πηγή: thedailybeast, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου