Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

H CIA παραλίγο να συλλάβει τον Ξηρό και να τον στείλει στο Γκουαντάναμο



Σύμφωνα με τα «Νέα» και τον Γ. Παπαχρήστο, λίγο καιρό πριν τη σύλληψή του είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο δύο μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής

Στο Γκουαντάναμο φαίνεται πως ήθελαν τον Χριστόδουλο Ξηρό οι Αμερικανοί, όπως αποκαλύπτουν σε σημερινό τους δημοσίευμα τα «Νέα», τα οποία παραθέτουν το χρονικό της παραλίγο σύλληψης του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως αναφέρει ο Γ. Παπαχρήστος στο «Στίγμα», λίγο καιρό πριν τη σύλληψη του Ξηρού είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο δύο μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το σπίτι ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους και τελικά έγινε γνωστό ότι τα οχήματα άνηκαν σε κλιμάκιο της CIA. Το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ..

Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε μια κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε να μην υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, αν δεν επαναληφθεί το περιστατικό.

Ωστόσο, τα τζιπ εμφανίστηκαν ξανά στην περιοχή, στα τέλη Δεκεμβρίου και υπό τον φόβο ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονταν για «επιχείρηση» -υπήρχε ακόμη και το ενδεχόμενο απαγωγής- ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε και πάλι τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς με τη σειρά του προχώρησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε διαβήματα στο «ανώτερο» δυνατό επίπεδο και τελικά, τα τζιπ αποχώρησαν και δόθηκε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να συλληφθεί ο Ξηρός μόλις είναι επιχειρησιακά εφικτό.


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου