Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Reuters: Η Ελλάδα εξόργισε τους εταίρους της



Δεν ενημέρωσε για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων για τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Τη δυσφορία των εταίρων στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης μεταφέρει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Η Ελλάδα απογοήτευσε τους πιστωτές της την Τρίτη, αρνούμενη να ενημερώσει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη σχετικά με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη και επιμένοντας ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να κλιμακωθούν στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη», αναφέρει χαρακτηριστικά και μεταφέρει δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία «η τηλεδιάσκεψη ήταν η τελευταία σταγόνα...».

Στόχος την τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group ήταν να ενημερώσει η Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις που θα αποτρέψουν πιθανή πτώχευση. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, από ελληνικής πλευράς δηλώθηκε ότι τα θέματα αυτά θα συζητηθούν από τον πρωθυπουργό με τους ηγέτες της Ευρώπης στη σύνοδο των Βρυξελλών.

«Οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης», τόνιζαν πηγές της Ευρώπης και επιβεβαίωσαν την «οργή» των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου